A Binance kriptotőzsde letiltott bizonyos Litecoin tranzakciókat

A kereskedési volument tekintve a világ legnagyobb kriptotőzsdéjének számító Binance nemrégiben közleményt tett közzé, ami főleg a Litecoin közösség számára lehet érdekes. Azt jelentették ugyanis be egy blogposztban, hogy nem fogják támogatni a MimleWimble Extensions Block (MWEB) nevet viselő Litecoin funkciót kifizetésekhez és befizetésekhez. A döntés okaként biztonsági problémákat jelöltek meg.

A Litecoin frissítése fog még gondot okozni a coin tulajdonosainak

Már többször volt a múltban olyan, hogy a Binance delistázott, eltávolított platformjáról coinokat biztonsági okokból. Ilyen volt például a Bitcoin Diamond (BCD), a Cindicator (CND), a Monetha (MTH), a Nitro vagy éppen a YOYOW. A MWEB alapvetően egy választható funkció a Litecoin esetén, amelyet a felhasználók akkor használhatnak, ha a fő láncon kereskednek. A bejelentés hangsúlyozza, hogy ha bármilyen veszteséget szenved el egy befektető/felhasználó amiatt, mert LTC-t MWEB segítségével küldött be, akkor azért nem lesz felelős a tőzsde. A fő oka ennek az, hogy a Binance szerint az MWEB funkció segítségével hackerek el tudják lopni a felhasználók pénzét. A szimpatikus nevet viselő MimbleWimble Extensions Block funkcióját még 2016-ban javasolta először egy Tom Elvis Jedusor nevet viselő fejlesztő.

Litecoin Binance

A cél a még nagyobb adatbiztonság volt. 2022. május 19-én aztán a Litecoin hálózatára fel is került az MWEB. Segítségével a felhasználók már úgy tudnak a tárcájukból bármely címre LTC-t küldeni, hogy nem kell felfedniük személyes adataikat. Plusz az is kontrollálható általa, hogy a felhasználók mennyi LTC tokent kapnak vagy küldenek. De a Binance bejelentése nem egyedi, június 8-án az öt legnagyobb dél-koreai kriptotőzsde (Upbit, Bithumb stb.) is bejelentette, hogy leveszi platformjáról a Litecoint az MWEB frissítés miatt. Bár a dél-koreai tőzsdék döntését inkább a szigorú dél-koreai törvények indokolták, ugyanis az országban tilosak a nem azonosítható kriptotőzsdei tranzakciók.