A Binance letarolhatja az AirBnB-t, jön a blokklánc-alapú szállásfoglaló

A világ vezető kriptotőzsdéje, a Binance a kriptobarát Travala.com utazási oldallal együttműködve egy decentralizált, blokklánc-alapú Airbnb versenytársat hoz létre, mely a Dtravel nevet kapja.

A platform, amely a Travala.com oldalra lesz integrálva, az Airbnb alaptevékenységéhez hasonlóan decentralizált platformot kínál majd a vendéglátóknak és a vendégeknek szobák vagy otthonok bérbeadására. A szolgáltatást azonban a TRVL tokenjével rendelkező felhasználók fogják irányítani. A Dtravel június 16-án indul az Ethereum és a Binance Smart Chain blokkláncán.

A Dtravel a mainstreamnek készül. Az utazás az egyik legjobb eszköze a kriptovaluták adoptálásának, főleg most, a világjárvány utáni korlátozások feloldása után, amikor mindenki utazni szeretne és végre kiszabadulni a mindennapos mókuskerékből.

A Travala piszkosul népszerű a kriptósok körében

A 2017-ben alapított Travala.com egy központosított foglalási oldal, amely lehetővé teszi az utazók számára, hogy a szállásokért, repülőjegyekért és egyéb szolgáltatásokért az oldal natív tokenjével, az AVA-val, illetve 40 másik kriptovalutával fizessenek. A platform hetente több mint 1 millió dollár bevételt generál, aminek több mint 70%-át kriptóban fizetik ki az utazni vágyók. 2020-ban a Binance lett a Travala.com legnagyobb részvényese.

A Travala a Dtravel-t úgy pozícionálja, mint ami kiegészíti az alapszolgáltatásait, mivel az Egyesült Királyságban például a szállásfoglaló oldal nem kínál otthoni szállásmegosztást. A Travala.com társalapítója és vezérigazgatója, Juan Otero megjegyezte, hogy a Dtravel egy különálló üzleti modell, amely a központi oldallal együtt fog működni.

A Dtravel mögött a Kenetic Capital, a Future Perfect Ventures, a DHVC, a Plutus VC, a GBV Capital, az AU21 Capital, a Shima Capital, az LD Capital és az NGC Ventures, valamint számos angyalbefektető áll, az irányítási feladatokat pedig az Expedia és az Airbnb korábbi vezetői intézik.

Mindenképp érdemes megemlíteni, hogy a  Dtravel díjai alacsonyabbak lesznek, mint az Airbnb díjai, így előfordulhat, hogy gyorsan átpártolnak az utazni vágyók a korábbi verhetetlen platformról.

Az új szállásfoglaló végső sikere azonban néhány kulcsfontosságú tényezőtől függ majd. A Dtravel egy úgynevezett decentralizált autonóm szervezet (DAO). Ahelyett, hogy a sok feladat elvégzésében emberekre támaszkodna, a vállalat szabályait okosszerződésekben fektetik le, amelyek blokkláncon futnak. A TRVL token-tulajdonosok egyébként részt vehetnek majd a vállalat irányításában. Otero szerint a Travala nem lesz a TRVL tulajdonosa, így nem is fog irányítási feladatokat ellátni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük