A Binance megint nekiugrik a Voyager megszerzésének

A világ legnagyobb kriptotőzsdéjének, a Binance-nek az amerikai leányvállalata, a Binance.US arra készül, hogy ajánlatot tegyen a csődbement kölcsönzési platformra, a Voyager Digitalra. Legalábbis egy bennfentes forrás szerint. Még korábban egyébként három cég is ajánlatot tett a Voyagerre, a Wave Financial, a Binance és a mára már csődbement FTX. Végül az FTX ajánlata lett a nyerő, a Binance-t nemzetbiztonsági okokból zárták végül ki a folyamatból.

Az FTX csődje nagyon messzire ér

Miután múlt héten az FTX csődöt jelentett, a Voyager újranyitotta az ajánlattételi szakaszt és újra tárgyalásokat folytat lehetséges vevőkkel. Állítólagosan most a Wave Financial, a Binance.US mellett a Cross Tower kereskedési platform is beszállt a licitbe. A hírek hallatán egyébként a Voyager natív tokenje, a VGX ára több mint 50%-ot emelkedett és 0.4 dollár fölé mozdult el. A helyzetet bonyolítja és újabb koporsószöget ver az FTX koporsójába az, hogy a Voyager valószínűleg követeléssel lép fel az FTX csoporttal szemben szerződésszegés miatt. Az FTX anno 1,4 milliárd dollárért vette volna meg a kanadai Voyagert. Ez pedig utóbbi ügyfelei számára lehetőséget teremtett volna, hogy hozzáférjenek megint az eszközeikhez.

Már a Voyager csődje is eléggé jellemző folyamat volt és rávilágított ismételten arra, hogy milyen dominóeffektus alakulhat ki rövid idő alatt a piacon. A cég még júliusban jelentett csődöt az Egyesült Államokban, miután konkrétan elfogyott a tőkéje. Ennek az oka pedig az volt, hogy korábban 650 millió dollárt kölcsönöztek a később becsődölt Three Arrows Capital alapjának. Azt még azért ki kell emelni, hogy az FTX hivatalosan még nem lépett ki a Voyager megszerzésére kötött szerződéséből. Az FTX csődje óriási hatással volt az egész kriptoszektorra. Nem csoda, hogy a legnagyobb szereplőnek számító Binance nemrég bejelentette, hogy alapot hoznak létre a szektor helyreállítására.