A Binance megkapta az első hivatalos működési engedélyét

A bahreini központi bank engedélyezte a Binance kriptovaluta szolgáltatóként való működését a királyságban. Ahogy Abdulla Haji, a bahreini központi bank (Central Bank of Bahrain, CBB) engedélyeztetési osztályának vezetője kifejtette, a teljeskörű engedély kiadása már csupán formalitás lesz. A cég már meg is kezdte a szükséges fejlesztéseket.

Új arab kriptoközpont

Az arab félsziget legkisebb királysága mindig is híres volt a kriptokereskedés iránti nyitottságáról. Az ország már 2019-ben elfogadott egy átfogó, átlátható, és a szereplők biztonságát szavatoló kriptokereskedelmi szabályozást. Azóta az ország további lépésekkel is hozzájárult a digitális fizetőeszközök és a hozzájuk kapcsolódó technológia minél szélesebb körű elterjedéséhez. A mostani döntésével a CBB a közel-keleti és észak-afrikai régió pénzügyi intézményei közül elsőként járult hozzá a Binance helyi működéséhez.

A Binance-nek természetesen még meg kell felelnie a CBB által támasztott összes követelménynek ahhoz, hogy teljes körűen szabályozott központi kriptovaluta tőzsdeként megkezdhesse működését az országban. Changpeng “CZ” Zhao elmondta, hogy a folyamat a tervek szerint zajlik, és minden kész lesz a megfelelő időben. A cég vezérigazgatója még hozzátette, hogy a bahreini központi bank nagyfokú előre látásról tett tanúbizonyságot azzal, hogy a kriptovalutákban felismerte a jövő új eszközosztályát. Ezen felül még háláját fejezte ki a CBB és általában a bahreini gazdasági szereplők által az engedélyeztetési folyamatban nyújtott segítségért.

Hosszú távú tervek a térségben

A Binance az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt fektet a közel-keleti terjeszkedésre. Korábban a cég képviselői tárgyalásokat kezdtek a Dubai Világkereskedelmi Központ vezetőségével egy új központ létrehozásáról a térségben. A tárgyalások eredményeként nemrég létrejött együttműködés keretein belül a felek közösen hoznak majd létre a virtuális eszközök szabályozására vonatkozó keretrendszert. A Binance a globális piacokon a pénzügyi hatóságokkal való egyezkedés során szerzett értékes tapasztalataival járul majd hozzá az együttműködés sikerességéhez.

Az élet nem csak játék és mese

Sajnos azonban nem minden ország viszonyul ilyen pozitívan a világ vezető kriptotőzsdéjéhez. A legutóbb a török felügyeleti hatóság mintegy 750000 dollárnak megfelelő összegre büntette a céget mivel az állítólag nem tett eleget az fogyasztókkal kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettségeinek.