Új kriptovaluta szabályozást fogadott el Bahrein központi bankja

Bahrein központi bankja új kriptovaluta szabályozást foganatosított, írta a TradeArabia február 25-én.

A központi bank múlt év decemberében jött ki törvénytervezetével melyben szabályozza és engedélyhez köti a kriptovalutákhoz köthető szolgáltatásokat.

Az új törvények szabályozzák a kiberbiztonság, jelentéskészítés, érdekellentét, AML és CTF intézkedések, kockázatkezelés, irányítás és licencelés aspektusát. A szabályozás egyben új felügyeleti és végrehajtási szabványokat is életbe léptet.

A bahreini központi bank által engedélyeztetett kriptotőzsdéknek mostantól követniük kell a megbízásegyeztetés, ügylet előtti és utáni transzparencia, piaci manipuláció és megelőzés, valamint az érdekellentétre vonatkozó szabályokat is.

A TradeArabia írása alapján a központi banki szabályozás azt is kihangsúlyozza, hogy a kriptotőzsdéknek ezentúl fokozott körültekintéssel kell eljárniuk ügyfélregisztrációkor valamint technikailag részletezniük kell hogyan oldják meg a titkosított letéti tárcákban tárolt vagyonok biztonságát, ha az ügyfelek hozzá kívánnak férni.

A bahreini központi bank felállított egy szabályozási sandboxot hogy a blokklánc és kriptovállalkozások már a még függőben lévő szabályozás alatt is működhessenek.

Szintén januárban az University of Bahrain bejelentette, blokklánc segítségével adja ki a diplomáit a Blockcerts nyílt forrású startup segítségével. A startup hitelesített hivatalos dokumentumokat ad ki egy blokkláncra fejlesztett formátumban.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük