A Binance nigériai egységét felszólították tevékenysége felfüggesztésére

Egy pénteken megjelent sajtóközlemény szerint a nigériai Értékpapír- és Tőzsdebizottság elrendelte, hogy a Binance nigériai egysége azonnali hatállyal függessze fel tevékenységét. A felszólításban a nyugat-afrikai ország hatósága azt írta, hogy a Binance Nigeria Limited nem kapott engedélyt a Bizottságtól. Nem is felel meg a szabályozó követelménynek, így tevékenysége illegális.

Nigéria a következő a sorban a Binance ellen fellépő hatóságok között

A nigériai hatósági lépés nem sokkal azután érkezett, hogy még pár nappal ezelőtt az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet pert indított a Binance ellen az Egyesült Államokban. A piaci kapitalizáció alapján legnagyobbnak számító globális kriptotőzsde elleni perben azzal vádolják a céget, hogy nem engedélyezett értékpapírokat értékesített. Továbbá nem kért engedélyt tőzsdei és bróker tevékenységek folytatására sem. Nigéria esetén a helyi hatóságok már a kezdetektől hangsúlyozták, hogy minden kriptovalutát értékpapírnak tekintenek.

Viszont a mostani lépés az első, amely során tényleges hatósági fellépés történik egy nagyobb tőzsdei platform ellen. Még májusban írt arról a Bloomberg, hogy a nigériai hatóságok elkezdték tesztjelleggel befogadni kriptos cégek engedélyezési kérelmeit. Azt már akkor is kiemelték azonban, hogy addig nem lesz hivatalos engedélykiadás, amíg az Értékpapír- és Tőzsdebizottság nem jut egyezségre a nigériai központi bankkal. Az országban egyébiránt jelenleg is tiltott a bankok számára, hogy szolgáltatásokat nyújtsanak kriptos platformoknak.