A Binance Research szerint a BRC-20 fontos narratíva volt a Bitcoin számára 2023-ban

A Binance Research szerint a BRC-20 token bevezetése a főbb tőzsdéken lendített a piacon.

A Binance kriptotőzsde kutatási ága legutóbbi jelentésében kiemelte a BRC-20 tokenek növekedését, illetve hogy ez lehet 2023 egyik legfontosabb narratívája. Ennek ellenére, sokan szkeptikusak az Ordinal helyét illetően a BTC Price BTC Price ökoszisztémában.

A jelentésében a Binance Research szerint a BRC-20 tokenek “új korszakot” nyitottak a Bitcoin számára. A 2023 márciusának elején létrehozott BRC-20 tokenszabvány tavaly nagyon népszerűvé vált. A Pepecoin és más tokenek is, a szabványt használva jöttek létre. A Binance szerint a Bitcoin Ordinals bevésések és a BRC-20 tokenek befolyásolták a Bitcoin növekedését és dominanciáját 2023-ban.

A Bitcoin 2023-ban 24%-os piaci dominancia-növekedést mutatott. Forrás: Binance

A jelentésben a Binance megjegyezte, hogy a Bitcoin 40,4%-ról 50,2%-ra növelte piaci dominanciáját, így a hálózat a teljes piaci kapitalizációjának felét átvette a kriptotérben. Kiemelték, hogy a hálózat aktivitását “egyértelműen befolyásolták” a bevésések és a BRC-20 tokenek, amit a Bitcoin mempool tranzakciószámának növekedése is mutat.

Bitcoin mempool tranzakciószám 2021. februárjától 2022. decemberéig. Forrás: Binance

A Binance Research szóvivője nyilatkozatában elmondta, hogy a BRC-20 tokenek növekedése fontos Bitcoin-narratíva volt 2023-ban, és a vállalat szerint ez 2024-ben is fontos téma lesz.

A piaci kapitalizáció gyors növekedése és a legjobb BRC-20 tokenek bevezetése a főbb tőzsdéken figyelemre méltó események voltak, amelyek segítettek a piac további fellendülésében.

Azokról, akik szerint az Ordinals protokollnak nincs helye a Bitcoin ökoszisztémában a szóvivő azt mondta, hogy a Bitcoin decentralizált és engedély nélküli. A közösség döntése szerint használható.

Nem egy személy vagy csoport feladata megmondani, hogy mire lehet használni a technológiát.

A Binance Research szóvivője azt is kiemelte, hogy gazdasági szempontból az Ordinals és a BRC-20 tokenek magasabb tranzakciós díjakat eredményeztek, amelyek “hasznosak a bányászok számára”, akiket a 2024-ben bekövetkező Bitcoin felezés érzékenyen érinthet.