A Binance vezérigazgatója segítene Elon Musknak, hogy a Twitter a Web3 része legyen

A Binance alapítója és vezérigazgatója, Changpeng Zhao nyilatkozata szerint hajlandó lenne segíteni a Twitter új tulajdonosának, Elon Musknak, hogy közösségi platformját a Web3-ba vigye.

CZ a Squawk Box műsorában elárulta, hogy több okból is támogatná a platformot, amelynek felvásárlását a Binance 500 millió dollárral finanszírozta. Az interjú során a vezérigazgató a támogatást azzal indokolta, hogy a Twitter egy globális szólásszabadság kinyilvánítására alkalmas hely, amelynek emellett erős vállalkozói szelleme van. Továbbá elárulta, hogy ő maga is rengetegszer használja a platform nyújtotta lehetőségeket.

Zhao azzal folytatta, hogy biztosítani szeretné a kriptó helyét annál az asztalnál, ahol a szólásszabadsággal kapcsolatos kérdésekben döntenek. Emellett maga a Binance is profitálhat az egészből, ha segít a Twitternek a kriptó bevezetésében olyan dolgokért, mint mondjuk tagságért való fizetőeszköz.

“Biztosítani szeretnénk, hogy a kriptónak legyen helye az asztalnál, amikor a szólásszabadságról van szó. Másrészt vannak taktikai jellegű dolgok is, mint az, hogy segíteni szeretnénk a Twitternek a Web3-ba való bekerüléséhez.” – jelentette ki a Binance vezérigazgatója.

Nem titok, hogy Elon Musk nagy rajongója a kriptovaluták világának. Ezt egy nemrég készült tanulmány is alátámasztja, ami szerint Musk a szerzője a legnépszerűbb tweeteknek, amelyekben kriptovalutákat említettek meg. Ebből azt is megtudhatjuk, hogy a Twitteren az elmúlt két évben a leggyakrabban és a legtöbbet megosztott, kriptográfiával kapcsolatos bejegyzéseket ő tette közzé. Ezek a tweetek többnyire a Bitcoinhoz és a Dogecoinhoz kapcsolódnak, köztük a 2021. március 24-i poszt, amelyben bejelentette, hogy az emberek egy Teslát akár BTC-vel is megvásárolhatnak.

Korábban pedig Musk Dogecoint említő tweetje az egekbe repítette a mémcoin árfolyamát, majd a Twitter felvásárlásával a kriptovaluta több mint 100%-kal emelkedett, és 5 hónapos csúcsot ért el.