Elon Musk Twitter üzletébe a Binance is beszállt

Musk nem sokkal azután, hogy egy mosdókagylóval besétált a Twitter főhadiszállására már meg is kezdte a tisztogatást a cégben.

Szabad madár

Miután csütörtök este végre pontot tettek a Twitter felvásárlás körüli hercehurca végére, Musk azonnal bele is kezdett a cég átalakításába. Első döntéseként azonnal ki is rúgta a Twitter vezetőségének több kulcsfiguráját. A beszámolók szerint az elbocsátottak között volt Parag Agrawal, a cég korábbi vezérigazgatója, Ned Segal, a pénzügyi igazgató, valamint Vijaya Gadde a cég ügyvédje. Nem sokkal később Musk stílusosan a Twitteren adta hírül, hogy kiszabadította a madarat.

A szabad kommunikáció biztosítása a legfőbb cél

Nem véletlen, hogy Musk pont velük kezdte a tisztogatást, hiszen 2021 januárjában mindhárman kiemelkedő szerepet játszottak abban, hogy Donald Trumpot kitiltották a Twitterről. Musk, a cég újdonsült vezérigazgatójaként, azzal folytatja majd az átalakítást, hogy visszaengedi a platformról kitiltott felhasználókat, köztük Trumpot is.

A tech-zseni korábban úgy nyilatkozott, hogy a felvásárlással az a célja, hogy “biztosítsa a civilizáció jövőjét”. Ennek érdekében elengedhetetlennek tartja, hogy legyen egy olyan fórum, ahol az emberek megkötések és cenzúra nélkül elmondhatják a véleményüket, anélkül, hogy az eszmecsere erőszakba torkollna. Véleménye szerint a közös jövőnk alapja a kommunikáció és úgy látja, hogy ezen a területen egyre nagyobb szakadékok vannak. A kommunikációs csatornák már egyre inkább szélső jobbos illetve balos irányt vesznek és a felek egyre jobban eltávolodnak egymástól. Az így létrejött vélemény buborékokban pedig mindenki csak a saját igazát szajkózza, de közös megoldás nem jöhet létre az izolált buborékok között.

A spam botok kisöprése

A tapasztalat azt mutatja, hogy ahol sokan összegyűlnek, oda előbb utóbb a bűnözők is beszivárognak. Nincs ez másképp a digitális világban sem, ahol már a kezdetektől komoly gondot okoztak a csalók. A Twitter se kivétel, itt a spam botok jelentik a legnagyobb veszélyt a jóhiszemű felhasználókra. Musk már korábban is azt hangoztatta, hogy meg akarja tisztítani a platformot a botoktól, de egyelőre nincs konkrét megoldása a problémára.

Hitelből finanszírozta a felvásárlást

A tech milliárdosnak a technológiai problémák mellett a pénzügyek terén is lesz elég gondja. Musk a 44 milliárd dolláros felvásárlást részint hitelből finanszírozta, amit előbb utóbb vissza is kell majd fizetnie. A hét elején Changpeng ‘CZ’ Zhao megerősítette, hogy a Binance is beszállt az üzletbe 500 millió dollárral.