A Binance zöld utat kapott a francia szabályozó hatóságoktól

A Binance kriptotőzsde szerdán bejelentette, hogy a Binance France megkapta a digitális eszközszolgáltató (DASP – Digital Asset Service Provider) regisztrációt az Autorité des marchés financiers (AMF) által az Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR) jóváhagyásával.

Az AMF szabályozza és védi a francia pénzügyi piacokat, és biztosítja a befektetők pénzügyi műveltségét. Az ACPR egy független ügynökség, amely a franciaországi bankokat és biztosítótársaságokat ellenőrzi. Az AMF és az ACPR felügyelete alatt a Binance France a DASP regisztrációval működhet Franciaországban.

CZ

A hatékony szabályozás elengedhetetlen a kriptopénz általános elterjedéséhez. A francia DASP és AML/CFT szabályozás szigorú pénzmosás-ellenes és megfelelőségi követelményeket vezet be a franciaországi szabályozáshoz szükséges magas szintű előírások teljesítése érdekében. Hálásak vagyunk az AMF-nek és az ACPR-nek, akik az innováció iránti elkötelezettségükről tettek tanúbizonyságot. Ez lehetővé tette a Binance számára, hogy végigjárja a teljes kérelmezési folyamatot. A Binance az első naptól kezdve mindig is a felhasználóit helyezte előtérbe, és most a kriptoközösség még inkább megbízhat a Binance France-ban, mint Franciaországban bejegyzett, megbízható DASP-ben” – nyilatkozta Changpeng Zhao “CZ“, a Binance alapítója és vezérigazgatója.

“A Binance France DASP-ként való regisztrációja kulcsfontosságú mérföldkő a kriptoszektor számára Európában. Különösen az új szintű AML- pénzmosás ellenes védelem fog segíteni a kriptók bevezetésének növekedését Franciaországban és Európában. A nagyobb elfogadottság segít jobb likviditást hozni a piacra. Ennek a felhasználók és a kriptoközösség különösen örülni fog” – emelte ki David Princay, a Binance France vezérigazgatója a közleményben.

 

Engedély Thaiföldön

A közelmúltban a Binance közös vállalatot hozott létre a Gulf Energy Development vállalattal is, hogy engedélyt kérjen a digitális eszközök tőzsdei platformként való működésre Thaiföldön. A Binance és a Gulf Energy Development közötti partnerséghez a kriptovaluták iránti nagy thaiföldi kereslet vezetett. Emellett arról is beszámoltak, hogy a Gulf Energy befektet a BNB-be (Binance Coin).