A bitcoin a kaszinóipart is meghódította: egyre népszerűbbek a bitcoin kaszinók

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A kriptovaluták koronázatlan királya, a bitcoin (BTC) világszerte nagy népszerűségnek örvend. Így nem meglepő, hogy már a kaszinóipart is meghódította. A bitcoin kaszinók sikere évek óta töretlen. Egyre több kaszinó teszi ugyanis lehetővé a játékosok számára a bitcoinnal történő befizetést, valamint egyre többféle játékot kínálnak azon játékosok számára, akik bitcoinnal szeretnének szerencsét próbálni.

Bitcoin kaszinók

A bitcoin kaszinók mindegyikének közös jellemzője, hogy lehetővé teszik a bitcoin általi befizetést az oldalukon. Azonban lehetnek eltérések az egyes kaszinók működése között. Néhány online kaszinó kizárólag bitcoint fogad el, míg mások kiegészítő lehetőségként biztosítják a hagyományos valuták, például dollár, euró, font, stb. mellett. Az is elképzelhető, hogy az adott kaszinó csak a befizetést teszi lehetővé a kriptovalutával, majd a bitcoint átváltva a játékos dollárban vagy más valutában játszhat. A másik lehetőség pedig az lehet, hogy a játékos a bitcoin befizetést követően is bitcoinnal játszik. A kifizetések terén is lehetnek eltérések, egyes kaszinók engedélyezik, hogy a kifizetés is bitcoinban történjen, mások pedig ezt nem teszik lehetővé.

Szerencsére egyre több online kaszinó kínál játszási lehetőséget kriptovalutát birtokló személyek számára, így van rá lehetőség, hogy mindenki olyan platformot találjon, ami legjobban illeszkedik az igényeihez.

Harrison Newton adatai alapján Magyarországról is elérhető néhány online kaszinó, amely elfogad bitcoint.

bitcoin kaszinók
Forrás: https://pixabay.com/photos/cards-blackjack-casino-gambling-1030852/

Milyen játékokat lehet játszani bitcoinnal?

A legjobb bitcoin kaszinók széles kínálattal rendelkeznek a játékok terén. Megtalálhatók közöttük a hagyományos kaszinó játékok, így például a rulett és a blackjack, amelyekből néhány kaszinónál elérhető a klasszikus változat mellett valamilyen felturbózott, egyedi játékélményt nyújtó verzió is. Továbbá a játékosok választhatnak a különböző kockajátékok és kaparós sorsjegyek online változatai közül is.

banner

Annak ellenére, hogy számos érdekes és izgalmas játéklehetőség áll a játékosok rendelkezésére, a legnépszerűbb játéknak még mindig a póker számít.

Miért olyan népszerűek a bitcoin kaszinók?

Az elmúlt években a bitcoin kaszinók népszerűsége folyamatosan nőtt, és valószínűleg ez a tendencia a jövőben is folytatódni fog. Ennek egyik oka, hogy a bitcoin használatnak számos előnye van, ami az emberek számára különösen vonzóvá teszi a bitcoin kaszinókat.

A bitcoin kaszinókról, valamint azok előnyeiről és hátrányairól korábban már írtunk egy rövid összefoglalót, amit itt tudsz elolvasni.

Anonimitás

A bitcoin kaszinók talán legnagyobb előnyét a játékosok számára biztosított anonimitás jelenti. A legtöbb online platform nagyon kevés adatot kér a felhasználótól, gyakran csak egy email címre és egy felhasználónévre van csupán szükség. Előfordul, hogy nem kerül sor a felhasználó korának, címének vagy egyéb adatainak ellenőrzésére se.

A bitcoin használattal járó anonimitás sok játékos számára jelent biztonságot is egyben: személyes és pénzügyi adatok nem kerülnek ki harmadik félhez, például bankhoz.

Nincsenek limitek és tranzakciós díjak

A legtöbb bitcoin befizetést lehetővé tevő kaszinó tranzakciós díj nélkül működik. Ez számottevő tényező, hiszen mindenki arra törekszik, hogy minél kevesebb pénz (lehetőleg semmi) kerüljön levonásra a befizetések és kifizetések során. A bitcoin kaszinók többsége továbbá korlátlan számú tranzakciót tesz lehetővé ingyen. Ezzel szemben a hagyományos pénznemekkel működő kaszinók tranzakciós limiteket írnak elő és a tranzakciók során díjakat számolnak fel.

Azonnali befizetés és kifizetés

A bitcoint sokan választják a tranzakciók gyorsasága miatt. Ha valaki hagyományos valutákkal szeretne játszani, akkor lehetséges, hogy azonnal véghez tudja vinni az adott online kaszinó oldalára történő befizetést, de a kifizetés gyakran 2-3 napot (vagy még ennél is többet) is igénybe vehet. Bitcoin esetén mind a befizetés, mind a kifizetés azonnal történik.

Enyhébb szabályok

A tradicionális pénznemekre vonatkozóan szigorú szabályok vannak érvényben. A fizetések lekövethetők és az egyes játékosok, kártyaosztók és a kaszinó működtetőjének beazonosítására is lehetőség van. Azonban a kriptovaluták, így a bitcoin esetén is más a helyzet. A befizetések és kifizetések digitálisan, biztonságos környezetben történnek, a tranzakciók ellenőrzése és nyomon követése terén a hatóságok nehézségekbe ütköznek.

Több országban is tiltott a szerencsejáték

Bármilyen furcsán is hangzik, a szerencsejáték nem minden országban megengedett. Így ezekben az országokban néhány bank nem engedélyezi a szerencsejáték oldalakra történő befizetést és az azokról történő kifizetést sem. Ha valaki játszani szeretne a tiltás ellenére, kénytelen más alternatív megoldás után nézni.

Az online bitcoin kaszinók tökéletes kiskaput jelenthetnek a játszani kívánkozó személyek számára, mivel ezeket a kaszinókat nehéz ellenőrzés alatt tartani. A hatóságok számára pedig éppen emiatt kihívást jelentenek. A bitcoin tranzakciók lebonyolítása biztonságos, nem egy harmadik fél (bank) részvételével történik, valamint bank- vagy hitelkártya adatokra sincs hozzá szükség.

Természetesen mint minden másnak, így a bitcoin kaszinóknak is vannak hátrányai. Ezek közül talán a leglényegesebb, hogy a bitcoin árfolyama gyorsan változik: ha felmegy a bitcoin ára, akkor örülhet a játékos, de ha esik az árfolyam, akkor sajnos a nyereség értéke is csökken.

Bitcoin kaszinók Magyarországon

Magyarországon az online szerencsejáték legális tevékenységnek minősül, a végzésére vonatkozó engedélyek kibocsátása a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hatáskörébe tartozik. Jelenleg egy magyar bitcoin kaszinó sem rendelkezik NAV által kibocsátott licenccel, valamint a bitcoin kaszinókra vonatkozóan sincs külön szabályozás érvényben. Ha kedvet kaptál a játékhoz és szeretnéd kihasználni a bitcoin kaszinók előnyeit, akkor a Magyarországról is elérhető, külföldi illetőségű kaszinók közül kell választanod. Egy gyors regisztrációt követően már játszhatsz is az adott oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.