A bitcoin árfolyama újra lendületet vett a 40 ezer dollár felé

A bitcoin árfolyama még a hét elején különféle tényezők hatására (ezekről itt írtunk bővebben) kissé megtorpant és egészen 35 ezer dollár alá süllyedt vissza. Ezután viszont elég gyorsan magára talált és elkezdett ismét visszaemelkedni a 34650 dolláros támasztási szintről. Aktuálisan a cikk írásakor valamivel 37 ezer dollár alatt mozog az árfolyam ( BTC Price BTC Price ). Közelíti a 38 ezer dolláros ellenállási tartományt.

Néhány fontos jelzőszám a bitcoin jelenlegi árfolyamáról

37950 dollár közelében alakult ki egy csúcs, és a 100 órás egyszerű mozgóátlag felett kereskednek már a coinnal. Ahogy a kereskedés a 34666 dolláros mélyponttól a 37950 dolláros csúcsig tartó felfelé irányuló mozgás 23,6%-os Fibonacci visszahúzódási szintje fölé is jutott. A jelenlegi legközelebbi ellenállási szint az árfolyam számára a 37850 dollár, onnan pedig már 38 ezer körül van a következő szint. Tehát ha ezt meg tudja ugrani a bitcoin, akkor sokan számítanak arra, hogy komoly lendületet vehet a coin ára és egészen a 39200 dolláros szintig meg sem állhat. Aztán onnan meg már mehet az elmélkedés, hogy mikor jön meg majd a 40 ezer dolláros szint.

Viszont ha nem sikerül áttörni a 38 ezer dolláros ellenállási szintet, akkor akár egy újabb visszaesés is bekövetkezhet. A 37450 dolláros szint jelenti a 38 ezer dollár alatt az ellenállási szintet. A jelenlegi szintnél a 36500 dollár számít ellenállási szintnek. Ha visszaesik az árfolyam megint ez alá, akkor megtörhet az elmúlt időszak lendülete. Az órás relatív erősségi index, az RSI a BTC/USD párra jelenleg a 60-as szint felett van, az órás MACD viszont a bikatartományban veszít a lendületéből. Érdekes lesz figyelni a következő időszak árfolyammozgásait. Valószínűleg valamilyen komolyabb piaci esemény fogja majd ellökni egyik vagy másik irányba az árat.