A Bitcoin árfolyamesést szinte dollárra pontosan megjósolta egy bennfentes: lehet véletlen?

Egy névtelen felhasználó “megjósolta” a tegnapi kriptopiaci vérfürdőt, azt állítva, hogy csak az elit közötti csata áll a kriptovaluták drasztikus árfolyam esése mögött.

Egy névtelen felhasználó a jelek szerint nemcsak megjósolta a kriptopiac tegnapi masszív eladását, hanem azt is állította, hogy az egy Kínával kapcsolatos szervezett kampány volt, amely egyetlen “érdekelt fél” ellen irányult. Ezt mindössze fél nappal azelőtt tette közzé, hogy a Black Wednesday elkezdődött.

“Nem mondhatom meg nektek, hogy melyik cégnek dolgozom, de ez NAGY és a Kínai Népköztársaság dolgozik. A mai sajtóközlemény célja az összes FUD-posztolás mellett az, hogy reggel 7 óra előtt [UCT] a BTC-t olyan alacsonyra húzzák le, amilyenre csak lehet” – írta a felhasználó a 4Chan-en május 18-án este, közép-európai idő szerint 9 óra körül.

A kriptopiac tegnap összeomlott, a legtöbb kriptovaluta árfolyama néhány óra leforgása alatt akár 40-50%-kal is megcsúszott. Maga a Bitcoin 30 000 dollár körüli szintre zuhant.

Elképesztő pontossággal számolt be a későbbi eseményekről fél nappal korábban

Ráadásul a kínai kripto FUD-ról szóló jelentések valóban megjelentek a sajtóban az eladási hullám előestéjén. A kínai központi bank kiadott egy dokumentumot, amelyben azt írták, hogy a kriptovalutákkal kereskedő pénzintézeteknek és fizetési szolgáltatóknak megtiltják, hogy kriptovaluta befektetésekkel foglalkozzanak. A jelentésekről később bebizonyosodott, hogy némileg félrevezetőek, ami tovább erősítette a már említett 4Chan-en megosztott bejegyzés valódiságát, miszerint ez az egész tényleg megrendezett lehetett.

Eközben a névtelen felhasználó látszólag előre látta a legtöbb ilyen eseményt és azok következményeit, néhány egészen pontos részletig.

“Minden attól függ, hogy hány másik céget számolnak fel a folyamat során. Ez nagy és gyors lesz. 35 000 limit, ha biztosra akarsz menni, de valószínűleg akár 31 500-ig is lemehetsz” – írta a “bennfentes” május 18-án.

Bár egy ilyen szintű árfolyamesés akkor még elég bizarrnak tűnhetett, a felhasználó az árjóslatával végülis nem tévedett nagyot. A bennfentes azt állította, hogy mindez egyetlen “érdekelt fél” likvidálása miatt történt.

“Lesz egy összehangolt eladás, hogy az árakat egy bizonyos küszöbérték alá csökkentsék, és egy bizonyos érdekeltet likvidáljanak” – állította a felhasználó, majd hozzátette: “Miután likvidálták, a terv az, hogy felvásárolják az összes tartalékot, és lényegében hagyják őt csődbe menni.”

A titokzatos bennfentes állításai azt sugallták, hogy az eladási hullám lelassul, ami meg is történt. Majd hozzátette:

“Ennek a bikafutásnak a legmagasabb értéke jóval 100 000 felett tetőzik. Ne bízzatok a FUD-okban, ez a mozgás csak egy buta játék, amit az elitek játszanak.”

Habár kicsit összeesküvés-elméletnek hangzik ez az egész, azt azért érdemes nem elfelejteni, hogy Elon Musk egy személyben képes hatalmas hullámokat vetni az egész kriptopiacra. Ki tudja, milyen más óriásbálnák leselkednek még a mélyben…