Egyre többen jönnek rá, hogy a bitcoin az egyik legjobb hosszú távú befektetés

A mondás, miszerint a bitcoin nem sprint, hanem maraton egyre inkább tudatosulni látszik az emberekben. Az intézményi befektetők zöme ahelyett, hogy minden egyes ármozgáskor körmöt rágna idegességében, a bitcoinban rejlő hosszú távú befektetési lehetőségekre összpontosít.

A CryptoQuant adatelemző cég szerint a bitcoin, a piaci kapitalizáció szerinti világelső kriptovaluta jelentős emelkedő tendenciát mutat az intézményi szervezetek általi felhalmozásban.

A fedezeti alapok, befektetési cégek és különböző kriptopénz magánalapok egyre nagyobb mértékben halmoznak fel bitcoint, ami azt jelzi, hogy még a jelenlegi árszinteken is erős az érdeklődés a digitális eszköz iránt.

Mindez egy olyan időszakban történik, amikor a Bitcoin viszonylag stabilan tartja árfolyamát. Ez szintén arra utal, hogy ezek az intézmények hosszú távú befektetésként tekintenek az eszközre.

Az ezen szervezetek körében megfigyelhető bitcoin befektetések a digitális valuta időtálló értékébe és stabilitásába vetett bizalom növekedését jelzi.

A jelenleg tapasztalható rövid távú befektetők sprintszerű viselkedésétől eltérő magatartás potenciálisan új ritmust adhat a piacnak, és akár át is szabhatja a bitcoin árdinamikáját.

Ha bitcoin felhalmozás, akkor MicroStrategy. A vállalat szokásához hűen újra bevásárolt a digitális aranyból. Múlthét szerdán 347 millió dollárt költött bitcoinra, amivel a vállalat teljes bitcoin-állománya immáron 152 333-ra nőtt. Az egykori vezérigazgató, Michael Saylor szerint a cég bevásárlásainak kezdete óta 159%-ot emelkedett a bitcoin árfolyam. Annak ellenére, hogy a céget rengetegen kritizálták, amiért egy ilyen volatilis eszközbe ekkora mennyiségű pénzt fektetett, ha az árfolyam tovább növekszik és Saylor befektetési stratégiája meghozza gyümölcsét, biztos, hogy sokan bánni fogják, amiért nem követték az ízig-vérig bitcoin-maximalista üzletember tanácsait.

A legfrissebb adatok szerint a BTC jelenleg 30.678 dolláron kereskedik, közeledve a 31.000 dolláros határhoz.