Egyre többen követelik a Bitcoin emojit

A mai napon több mint 25 vezető Bitcoinos csoport egyesítette erőit a “Bitcoin megérdemel egy emojit” mozgalom zászlaja alatt. A Nexo által vezetett globális kezdeményezés célja, hogy a digitális billentyűzeteken végre megjelenjen egy hivatalos Bitcoin emoji. Ez egy monumentális lépés lenne a Bitcoin forradalmi jelenségének még nagyobb társadalmi elismerése felé. “A Bitcoin útja az innováció és a közösség figyelemre méltó keverékét tükrözi” – nyilatkozta Kosta Kantchev, a Nexo társalapítója és ügyvezetője. “Itt az ideje, hogy jelentőségét általánosan elismerjék, kezdve egy olyan szimbólummal, amelyet mindannyian megértünk – egy emojival.”

A Bitcoin emoji hatalmas elismerés lenne a kriptovaluta számára

A szövetség sokszínű koalíció, benne olyan prominens szervezetekkel, mint a Bitcoin Magazine anyavállalata, a BTC Inc, a Bitget, a Brink, a Chainalysis, a Hacken, a Nansen és az Unstoppable Domains. Céljuk, hogy együtt támogassák a Bitcoin integrálását a digitális lexikonba az emojik univerzális nyelvén keresztül. A kampány egy 50 napos petícióval indul a Change.org-on, majd a 2024-es benyújtási határidőn belül egy hivatalos beadvánnyal zárul az Unicode Konzorciumhoz. Ez az összehangolt erőfeszítés rávilágít a Bitcoin növekvő jelentőségére mindennapi életünkben (az árfolyam aktuálisan rekordmagas szintjéről nem is beszélve).

Az emojik az 1990-es években történt megszületésüktől kezdve mára már a digitális kommunikáció alapvető elemeivé váltak, és átlépték a nyelvi és földrajzi határokat. Az Unicode szerint az internetfelhasználók 92%-a használ emojikat a digitális kommunikációjában. A Bitcoin emoji-kampány viszont több mint szimbolikus. Ez egy olyan kezdeményezés, amely a Bitcoin státuszát a modern digitális és pénzügyi ökoszisztémák alapvető elemeként kívánja megerősíteni világszerte. Egy hivatalos emoji tehát nem csak egy szimbólum lenne, hanem globális elismerése a Bitcoin technológiájának. További részletek ezen a weboldalon olvashatóak.