“A Bitcoin hamarosan 250 ezer dollár lesz”, állítja a Morgan Creek feje

Most, hogy az Ethereum megütötte a 4100 dolláros határt, öveket becsatolni és vessünk egy pillantást a legújabb Bitcoin árjóslatra. A Morgan Creek Capital Management alapítója és vezérigazgatója, Mark Yusko úgy hiszi, a Bitcoin hamarosan túlszárnyalja az arany piaci kapitalizációjat, és 200 ezer dollárig meg sem áll.

Yusko nemrégiben összehasonlította a Bitcoin gyors elfogadottságát a FAANG vállalatok – a Facebook, az Apple, az Amazon, a Netflix és a Google – népszerűségével, és kijelentette, hogy

a Bitcoin a történelem leggyorsabb hálózata, és a több mint egy billió dolláros piaci értékével már közvetlen a FAANG-ok sarkában liheg, melyeknek 15-20 évükbe telt, hogy közismertté váljanak.”

Arany vs. Bitcoin

A kriptorajongó jóslata azon a feltételezésen alapul, hogy a Bitcoin „monetáris értéken” fog vetekedni az arannyal. Ez a koncepció az úgynevezett aranystandard rendszerből származik, melyben lényegében egy ország valutájának értéke megegyezik az arany egy rögzített mennyiségével. Véleménye szerint, „ha az arany monetáris értéke 4 billió dollár, a digitális aranynak is erre a szintre kell kinőnie magát.”

Mivel a cikk írása idején a BTC értéke 58 ezer dollár körül mozog, piaci kapitalizációja pedig durván 1,1 billió dollár, Yusko jóslatát alapul véve a Bitcoin a jövőben a 235 ezer dolláros értéket is meghódíthatja.

A befektetési menedzser úgy véli, a Bitcoin az internet alapjává fog válni, és a BTC-t az internetprotokollhoz – melynek segítségével kommunikálnak egymással az internetre kötött csomópontok – hasonlítja. Az interjú során természetesen az Ethereum, a Litecoin és a Dogecoin is szóba került, azonban úgy tűnik, Yusko nem igazán rajong az utóbbiért:

Többezer felesleges érme létezik, köztük a DOGE is, melyek csupán felhasználói tokenek, nincs mögöttes értékük, sem hasznosságuk, így végül el fognak tűnni” – nyilatkozta.

Nos, a DOGE az utóbbi időben valóban sokak szívéhez nőtt, Elon Musk nemrégi tévés szereplése azonban bedöntötte árfolyamát… De ki tudja, mit hoz a jövő? Mindenesetre a Bitcoin a jóslatok szerint elég ígéretes jövőnek néz elébe, mi pedig kíváncsian várjuk a folytatást.