4100 dollár árfolyam felett az Ethereum, meddig menetel a kriptovaluta?

Egy héttel ezelőtt az ETH a 3000 dollárt lépte át, most pedig újabb 1000 dollárral sikerült növelnie értékét. 4100 dollár felett a második legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta.

Alig hét nappal azután, hogy a 3000 dolláros határt is átlépte a második legnagyobb kriptopénz, most megugrotta 4000 dollárt is. Az ETH árfolyama az év eleje óta több mint 400%-os emelkedést produkált.

Bár ez már önmagában is lenyűgöző teljesítmény volt, de azt érdemes külön kiemelni, hogy az ETH-val 2021 elején még csak 800 dollár alatt kereskedtek. Azóta viszont megállíthatatlan a kriptovaluta és sorra dönti meg az újabbnál újabb árfolyam rekordokat.

Több oka is van az Ethereum dollár árfolyam emelkedésnek

Annak ellenére, hogy a kriptopénz az év eleje óta több mint 400%-os emelkedésen van túl, egyes szakértők még további Ethereum dollár árfolyam növekedést jósolnak. Mark Cuban, a milliárdos befektető és a Dallas Mavericks tulajdonosa nemrég három figyelemre méltó okot sorolt fel, amiért az Ethereum továbbra is észak felé tarthat és felülmúlhatja a bitcoin teljesítményét.

Ezek egyike az Ethereum blokkláncon az okosszerződések támogatása. Cuban megjegyezte azt is, hogy a Bitcoin hálózata jóval kevesebb tranzakciót dolgoz fel naponta az Ethereum hálózatánál. Továbbá kihangsúlyozta az Ethereum 2.0-át is, mely frissítésnek köszönhetően komoly fejlesztések fognak napvilágot látni. A gazdag vállalkozó szerint az Ethereum jelenti a jövő pénzügyét.

Áprilisban a JP Morgan Chase multinacionális befektetési óriás azt nyilatkozta, hogy az ETH a bitcoin fölé magasodhat. A JPM elemzői azonban több gazdasági és kereskedelemspecifikus okot adtak meg, amiért úgy vélik, hogy a kriptopénz a jövőben felül fogja múlni a BTC-t.

Az ETH piaci dominanciája 3 éves csúcsra, közel 19%-ra ért a CoinMarketCap szerint.

Az AssetDash tájékoztatása alapján az Ethereum piaci kapitalizációja nagyobb az olyan óriásokénál, mint a Johnson & Johnson, a Walmart, a Mastercard, az NVIDIA, a Bank of America, a PayPal és még sokan mások. Sajtóidőben a Binance tőzsde és kriptodeviza stake bank által jegyzett 4124 dolláron kereskednek egyetlen ETH-val.

ethereum dollár árfolyam 2021 május 10-én

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük