A bitcoin ragadós: El Salvador után Paraguay is a BTC-ben látja a jövőt

Paraguay nemzetgyűlési képviselője azt sugallta, hogy az ország hamarosan egy fontos projekt munkálataiba kezd, amelynek köze van a bitcoinhoz és a PayPal-hoz is.

Carlos Antonio Rejala Helman azt írta a Twitteren, hogy eljött Paraguay pillanata és egy nagyon fontos projekt előtt az ország. A bejegyzéshez egy olyan fotót is posztolt, amelyen a bitcoinisták körében gyakran használt lézerszemekkel látható. A bejelentés két nappal azután történt, hogy Nayib Bukele, El Salvador elnöke kijelentette, hogy törvényes fizetőeszközzé kívánja tenni a bitcoint. Rejala Helman közismerten tiszteli El Salvador elnökét, így nem kizárt, hogy Paraguay is a bitcoinnal kikövezett útra lép.

Bár a férfi posztjából túl sok minden nem derült ki, a bejegyzéshez odaírta a BTC és a PayPal hashtageket. A lézerszemekkel készült fotó egyértelműen a bitcoin és általánosságban véve a kriptovaluták támogatásának tekinthető.

Bitcoin elfogadása El Salvadorban

A paraguayi hír két nappal azután érkezett, hogy El Salvador elnöke, Nayib Bukele bejelentette, hogy törvényjavaslatot kíván benyújtani az ország kongresszusának, hogy a bitcoin 2021-ben törvényes fizetőeszközzé váljon. Jack Mallers, a Strike nevű bitcoinfizetési vállalat alapítója mutatta be Bukele előre felvett üzenetét, és elárulta, hogy az elmúlt hónapokban El Salvadorban a bitcoin elterjedésének növelésén dolgozott. A Strike most egy innovációs központot nyit El Salvadorban, a törvényjavaslatot pedig ezen a héten nyújtják be.

Bármin is dolgozik Paraguay, nagy különbség lehet az El Salvadorból érkező hírekhez képest, tekintve, hogy Rejala Helman a PayPal-t is megemlítette. A fizetési óriás az utóbbi időben nagy lépéseket tett a bitcoin elfogadtatás felé, lehetővé téve a kriptofizetéseket és a kriptolehívásokat harmadik fél tárcáiba. Rejala Helman célzása után nagyon valószínűnek tűnik, hogy a PayPal részt vehet a tömeges kriptovaluta elfogadásban Paraguayban.