A bitcoint tartalmazó címek száma előszőr lépte át a 40 milliót

A jelentős árfolyamemelkedés mellett a bitcoin egy másik mérföldkövet is elért: a bitcoint tartalmazó címek száma a történelem során előszőr lépte át a 40 milliót.

A világ legismertebb kriptovalutáját tartalmazó tárcák száma március 24-én 40,25 millió volt, ami a megalkotása óta az eddigi legmagasabb elért értéknek tekinthető.

Bitcoinnal rendelkező címek száma. Forrás: IntoTheBlock.

Az IntoTheBlock kutatási platform szerint az eszközt birtokló címek mennyisége februárban még visszaesett, de azután folyamatos növekedésnek indult, és meg sem állt az új történelmi csúcsig. Ezt elősígítette, hogy 2022 eleje óta 888 ezer új, bitcoinnal rendelkező tárca csatlakozott a hálózathoz.

„Az elért siker a bitcoin iránti növekvő érdeklődésre és elfogadásra utal.” – jelentette ki az IntoTheBlock.

A közelmúltban a hosszú távra elkötelezett bitcoin tulajdonosok a kriptovaluta piaci ingadozásaitól függetlenül inkább felhalmozták állományukat, mintsem eladták volna azt. Ennek köszönhetően a több mint egy éve BTC-t birtokló befektetők pénztárcáiban 11,7 millió BTC volt, ami 2021 óta növekvő tendenciát mutat.

Másrészt a piaci kapitalizáció szerinti legnagyobb kriptovaluta iránti, az utóbbi időben egyre növekvő bullish hangulat a tőzsdéket elhagyó hatalmas mennyiségben is tükröződik. Mindössze 15 nap alatt mintegy 61 000 BTC-t, 2,7 milliárd dollár értékben vettek ki különböző kriptotőzsdékről. A cikk írásakor a bitcoin árfolyama 44 926 dollár körül mozgott, ami 10,78%-os növekedést jelent a hét nappal ezelőtti 40 553 dolláros árfolyamhoz képest. Emellett a BTC piaci kapitalizációja jelenleg 853,8 milliárd dollár a CoinMarketCap adatai szerint.

A bitcoin árfolyama az elmúlt hét nap során. Forrás: CoinMarketCap.