A Bitfinex elkezdte visszavásárolni a LEO tokeneket

Az örök túlélő Bitfinex tőzsde egy átláthatósági kezdeményezést fogadott el, amivel a befektetők és az érdeklődők nyomon követhetik az egy hónapja lerendezett LEO tokenértékesítés visszavásárlási és égetési programját.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

Egy pénteki Medium közlemény alapján az iFinex (a Bitfinex anyavállalata) az UNUS SED LEO Transparency Initiative kezdeményezés keretében a bruttó bevételek arányában piaci áron kezdi visszavásárolni a forgalomban lévő LEO tokeneket a befektetőktől. Ezután a tokeneket megsemmisítik.

A Bitfinex rapid gyorsasággal lebonyolított tokenértékesítés a múlt hónapban a 850 millió dolláros költségvetési lyuk betömése miatt került sor, ami az után keletkezett, hogy a new yorki ügyész befagyasztott ugyanekkora mértékű dollár összeget. Az ügyész állítása szerint a Bitfinex milliókat vesztett miután nem tudott zöld ágra vergődni a fizetési szolgáltatójával és a lyuk betömését a testvérvállalat Tether által nyújtott tether stabilcoin segítségével kívánta betömni.

A visszavásárlási kezdeményezést péntek 11:00 órakor aktiválták. A cég állítása szerint a tokeneket 3 óránként égetik mindaddig, míg 100%-a kínálatnak ki nem kerül a forgalomból.

A LEO token visszavásárlás kapcsán a Bitfinex egyben ígéretet tett, hogy a közvéleményt valós idejű háttér-információkkal szolgálja az összegyűjtött platform díjakról és az azt követő LEO-égetésekről egy erre a célra létrehozott kezelőfelületen keresztül.

A folyamatos égetési mechanizmus – ellenőrizhető és valós időben – bevezetése mellett döntöttünk, hogy a folyamatot a lehető legmegfelelőbben prezentáljuk a felhasználók számára. Ahogy folyamatosan jön a bevétel, úgy éreztük, hogy a token visszavásárlás legtisztességesebb megközelítése a folyamatos és állandó visszavásárlás. Ezt a LEO tulajdonosok kételyeinek eloszlatása miatt tesszük és ez úton lehetővé téve közösségünk számára, hogy transzparens módon nyomon követhesse az iFinex bevételeit, valamint a LEO token égetési mennyiségeit.

Az égetési mechanizmus első fázisában csakis a kereskedési díjakból származó bevételeket tüntetik fel, de a transzparencia érdekében minden más bevételi csatornát adni fognak.

A new yorki ügyészségnek adott válaszában a Bitfinex azzal védekezett, hogy a 850 millió dolláros hiányzó forrás valójában a Crypto Capital fizetési processzoránál dokkol és nem képes hozzáférni. A közleményben kihangsúlyozták, a Crypto Capitaltól visszaszerzett forrásokat egyaránt a LEO tokenek visszavásárlására és elégetésére használják fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.