A Bitfinex elkezdte visszavásárolni a LEO tokeneket

  • 19
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az örök túlélő Bitfinex tőzsde egy átláthatósági kezdeményezést fogadott el, amivel a befektetők és az érdeklődők nyomon követhetik az egy hónapja lerendezett LEO tokenértékesítés visszavásárlási és égetési programját.

Egy pénteki Medium közlemény alapján az iFinex (a Bitfinex anyavállalata) az UNUS SED LEO Transparency Initiative kezdeményezés keretében a bruttó bevételek arányában piaci áron kezdi visszavásárolni a forgalomban lévő LEO tokeneket a befektetőktől. Ezután a tokeneket megsemmisítik.

A Bitfinex rapid gyorsasággal lebonyolított tokenértékesítés a múlt hónapban a 850 millió dolláros költségvetési lyuk betömése miatt került sor, ami az után keletkezett, hogy a new yorki ügyész befagyasztott ugyanekkora mértékű dollár összeget. Az ügyész állítása szerint a Bitfinex milliókat vesztett miután nem tudott zöld ágra vergődni a fizetési szolgáltatójával és a lyuk betömését a testvérvállalat Tether által nyújtott tether stabilcoin segítségével kívánta betömni.

A visszavásárlási kezdeményezést péntek 11:00 órakor aktiválták. A cég állítása szerint a tokeneket 3 óránként égetik mindaddig, míg 100%-a kínálatnak ki nem kerül a forgalomból.

A LEO token visszavásárlás kapcsán a Bitfinex egyben ígéretet tett, hogy a közvéleményt valós idejű háttér-információkkal szolgálja az összegyűjtött platform díjakról és az azt követő LEO-égetésekről egy erre a célra létrehozott kezelőfelületen keresztül.

A folyamatos égetési mechanizmus – ellenőrizhető és valós időben – bevezetése mellett döntöttünk, hogy a folyamatot a lehető legmegfelelőbben prezentáljuk a felhasználók számára. Ahogy folyamatosan jön a bevétel, úgy éreztük, hogy a token visszavásárlás legtisztességesebb megközelítése a folyamatos és állandó visszavásárlás. Ezt a LEO tulajdonosok kételyeinek eloszlatása miatt tesszük és ez úton lehetővé téve közösségünk számára, hogy transzparens módon nyomon követhesse az iFinex bevételeit, valamint a LEO token égetési mennyiségeit.

Az égetési mechanizmus első fázisában csakis a kereskedési díjakból származó bevételeket tüntetik fel, de a transzparencia érdekében minden más bevételi csatornát adni fognak.

A new yorki ügyészségnek adott válaszában a Bitfinex azzal védekezett, hogy a 850 millió dolláros hiányzó forrás valójában a Crypto Capital fizetési processzoránál dokkol és nem képes hozzáférni. A közleményben kihangsúlyozták, a Crypto Capitaltól visszaszerzett forrásokat egyaránt a LEO tokenek visszavásárlására és elégetésére használják fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.