Elindult a LEO token kereskedés a Bitfinexen az 1 milliárd dolláros privát tőkebevonás után

A tőzsde komoly vagyont gyűjtött össze az elsődleges kriptotőzsdei kibocsátása során (IEO), és az újonnan listázott LEO token mától kereskedhető is.

Állítólag 1 milliárd dollárt gyűjtött a LEO token

A tokent egy ezópusi mese után kapta a LEO tickert, teljes neve UNUS SED LEO, és Bitcoin (BTC), USA dollár, Tether (USDT), Ethereum (ETH) és EOS ellenében kereskedhető. A kereskedelem ma reggel 10:00-kor indult.

>>>A Te privát kulcsod, a Te kriptód. Ne tárolj nagy összegeket tőzsdéken, használj helyettük hidegtárcát.

Az IEO során a LEO token nominális értéke 1 dollár volt és a Bitfinex állításai szerint több mint 1 milliárd dollárt gyűjtött magánbefektetőktől. Az IEO egy kontingensterv volt miután a tőzsde a CryptoCapital fizetési processzoránál zajló nyomozás miatt nem fér hozzá 850 millió dolláros letétjéhez.

“Miután múlt péntekek publikáltuk az UNUS SED LEO fehér könyvét, május 10-én a Bitfinex egy privát értékesítést bonyolított le és a megvásárlásra bocsátott UNUS SED LEO tokenek 100%-át eladta egy milliárd dollár értékű USDt-nyi Bitcoinért, dollárért és USDt-ért,” jelentette be a Bitfinex korábban.

A LEO tokenkibocsátást a közösség tapintható szkepticizmussal fogadta különösen az ICO-k, IEO-k, STO-k és SAFT-ok világában is magasnak számító egymilliárdos árcédulájával. Az iFinex hitelkeret biztosítását kérte testvérvállalatától az USDt kibocsátó Tethertől, ami alapvetően az USDt érme fedezeteként szolgált. A helyzet oda vezetett, hogy az USDt mindössze 74%-a volt dollárokkal fedezve mialatt az USDt tulajdonosok 1 amerikai dollárt fizettek minden egyes USDt után.

Néhány kereskedő szerint a Bitfinex újabb machinációja nem szolgál más célt, mint hogy elrejtse a veszteségeit és az általa jelentett kockázatot a teljes ökoszisztémára hárítsa.