A Bitfinex publikálta a LEO tokenértékesítés fehérkönyvét

A hatósági ejnyebejnye ellenére a Bitfinex nem tett le tokenértékesítési terveiről és már publikálta is a LEO tokenértékesítés hivatalos dokumentációját.

Az iFinex, a tőzsde anyavállalata, publikálta a privát tokenértékesítés fehérkönyvét. Bitfinex legalább 1 milliárd dollárt kíván begyűjteni az értékesítésből, hogy az összegből kompenzálja a klienseit miután 850 millió dollár veszteséget kellett leírnia a Crypto Capital fizetési processzora miatt. A friss tőkéből egyben a 2016 őszi 119 756 bitcoin értékű tőzsdehack áldozatait is kompenzálni szeretnék.

A papírban egyben leírják, hogy a befolyó összeget működőtőkeként, általános üzleti dolgokra, mint tőkekiadások, működési költség egyaránt felhasználnák a hitelezők kifizetése és más feltőkésítési tevékenységek mellett”

Az 1 milliárd kibocsátásra kerülő LEO token árfolyama 1:1 átváltási áron a Tether stabilcoinhoz lesz rögzítve. Az USDT Tether cég köztudottan személyes és tulajdonosi szálakon révén szorosan összefonódik a Bitfinex tőzsdével.

A privátértékesítést feltételesen követheti egy nyilvános értékesítés is akkor, ha a privát alatt nem kerül értékesítésre az összes token. A tokenekkel kedvezményeket, visszatérítéseket érhetnek el tulajdonosaik a kereskedelem során, egyben a Binance BNB tokenjéhez hasonlóan a letéti és lehívási díjakat is LEO-ban számolnák el. A papír példaként azt írja, ha valaki vásárol és tart 50 millió dollár (!!!) értékű LEO tokent, akkor 2 millió dollárig ingyenesen utalhatnak ki a tőzsdéről.

Az iFinex minden egyes hónapban a teljes havi bevételének minimum 27%-áért (beleértve az összes iFinex leányvállalatot, Tether céget, leszámítva az Ethfinex decentralizált tőzsdéjét) LEO token visszavásárlására és elégetésére fogja fordítani.

“Az iFinex és leányvállalatai a Crypto Capital-tól visszaszerzett források 95%-át a kint lévő LEO tokenek visszavásárlására és elégetésére fogja használni. A nettó visszatérítéseket az iFinex jóhiszeműen számolja ki, és nem tartalmazza a jogi költségeket, a működési és helyreállítási költségeket, a kormányzati bírságokat és a függő költségek tartalékát”– áll a fehér könyvben.

A tőzsde a papírban felfedte derivatív kereskedelmi terveit miszerint a következő hónapokban határidős tőzsdét indít ahol szintén tethert fog használni fedezetként.

“2019 júniustól várhatóan az akkreditált Bitfinex számlatulajdonosok új fedezeti termékekkel is kereskedhetnek a derivatív piacán keresztül. A termék USDT-alapú fedezetet biztosít (ami elérhetetlen a piac más részein), akár 100x tőkeáttételt és izolált margint tartalmaz az egyéni kockázati szintek alapján,” áll a dokumentumban.

Közben a Bitfinex jogi hányattatása new yorki ügyészségével tovább pörög miután azzal gyanúsították a tőzsdét, hogy a Tether tartalékait használta fel 850 millió dollárnyi ügyfélveszteség kiegyenlítésére amit állítólag a Crypto Capital fizetési processzora tart fogva. A new yorki ügyészség az állam legfelsőbb bíróságához fordult, hogy befagyaszthasson 900 millió dollárnyi rulírozó hitelt amit a Bitfinex igényelt a Tether cégtől a veszteségek betömésére. A Bitfinex közben továbbra is tagadja a vádakat és bírósághoz fordult, hogy ott támadja meg a befagyasztásra vonatkozó ügyész kérelmet.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.