Hamis Bitfinex fehérkönyvek terjednek az interneten

Ahogy egyre több a spekuláció és türelmetlenség a Bitfinex által bejelentett tőzsdetoken kibocsátás körül, úgy ugranak fel az opportunista csalók is a vagonra. A legfrissebb fejlemény, hogy az interneten elkezdtek terjedni a hamis, a Bitfinex fehérkönyvét imitáló brosúrák, hogy így kopasszák meg a befektetőket még a tokenértékesítés indulása előtt.

Egy Bitfinex részvényes, Dong Zhao szerint a neten keringő Bitfinex fehérkönyvek hamisak, mert az eredeti papírt még csak nem is publikálta a tőzsde. Akik ilyen hamis fehérkönyvekkel találkoznak a világháló bugyraiban, azoknak érdemes a következő Bitfinex tokenértékesítéssel kapcsolatos alapinformációt észben tartania: a tőzsdetokent LEO tickerrel fogják kibocsátani és nem BFX-en. Kizárólag USDT tether tokenben lehet befektetni, se ETH, se BTC, se más altcoinban nem. A tokenértékesítés végére 1 milliárd dollárt kíván gyűjteni a Bitfinex.

Hogy hogyan is néznek ki ezek a hamis fehérkönyvek? Itt van egy amit a CoinDesk újságíró John Biggs rakott fel a netre. A dokumentumból hiányzik minden konkrétum, a csaló csak bemásolta a Bitfinex logót, az alapítók önéletrajzát. A nyelvezete silány, üres frázisokra épít zéró jogi és szerkesztői rálátást tükrözve az aktuális piaci helyzetre.

Itt mi is elismételnénk, a lenti Bitfinex fehérkönyv hamis, senki se fektessen be a lenti dokumentum alapján!

FAKE BITFINEX WHITE PAPER by on Scribd

Kövess minket Facebookon és Twitteren is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.