A Bitmex alapító szerint a Tethert a nagy bankok fel fogják “zabálni”

A Bitmex korábbi vezérigazgatója, Arthur Hayes jelenleg a Maelstrom nevű, korai fázisú lehetőségeket kereső befektetési alap vezetője. Nemrégiben nyilatkozott arról, hogy szerinte milyen véget ér majd a Tether és más stabilcoinok pályafutása. Nem ez az első alkalom egyébként, hogy a befektető kinyilatkoztatásokat tesz a kriptoszektorról. Hayes kifejtette, hogy a Tether üzleti modelljét, amely abból áll, hogy dolláros befizetéseket kincstárjegyekbe fektet, végül a nagy bankok, mint például a JPMorgan le fogják uralni. Ez akkor következik majd be, amikor engedélyt kapnak fiat-pénz alapúú stabilcoinok kibocsátására.

Hayes szerint a Tether napjai meg vannak számlálva

Az Unchained nevű podcastben beszélt erről Hayes, aki szerint az USDT mögött álló Tether csak azért tudott ilyen nagyszerű termékké fejlődni, mert az amerikai bankok nem akartak beszállni az ilyen termékek piacára. De valószínűleg ez nem marad így sokáig. Hiszen gondoljunk bele, milyen a Tether üzleti modellje. Amerikai dollár áramlik milliárdos mennyiségben be hozzájuk, ebből kincstárjegyeket vásárolnak, a profitot pedig bezsebelik. Ez évente sok millió dollár tiszta nyereség.

Amint azonban az amerikai pénzügyminisztérium engedélyt ad a hagyományos bankoknak stabilcoinok kibocsátásra, akkor vége lesz a Tether jó világának. Hayes szerint a JPMorgan és hasonló bankok gyorsan le fogják majd dominálni a jelenlegi stabilcoin cégeket. Főleg azért, mert a Tether és a többiek most is a hagyományos bankokra vannak utalva a pénzük megőrzésében és a kereskedés támogatásában. A Tether 2023-at 91,5 milliárd dolláros piaci kapitalizációval zárta és több mint 4 milliárd dolláros tartalékkal, amelyből bővülési lehetőségekbe fektetnek.