A BitMEX alapítója, Arthur Hayes három fontos tanácsot adott a befektetőknek

A BitMEX alapítója, Arthur Hayes elgondolkodtató cikket tett közzé, amelyben a történelmi gazdasági ciklusok dinamikáját tárgyalja, és különbséget tesz a lokális inflációs ciklusok és a globális ciklusok között.

Arthur Hayes: A Bitcoin megelőzi az aranyat, mint biztonságos menedékeszköz a lokális gazdasági ciklusokban

Hayes azzal érvel, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben egy lokális inflációs ciklus van, amelyben a Bitcoin a nemzeti ellenőrzéstől való függetlensége miatt az aranyhoz képest kiváló biztonságos menedékeszközzé vált.

Elemzésében Hayes kitér a kriptoközösségen belül elterjedt nézetekre, például arra a meggyőződésre, hogy a kriptó bikapiacnak vége, vagy hogy a nagy kapitalizációjú amerikai technológiai vállalatokkal együtt kell emelkednie a Bitcoinnak.

Ezeket a nézeteket szembeállítja a változó geopolitikai környezetről és a globális monetáris politikáról alkotott nézetekkel. Amellett érvel, hogy egy kiemelt ponton vagyunk az Egyesült Államok által uralt egypólusú világrendből egy többpólusú rendbe való átmenetben, amelyben olyan feltörekvő hatalmak vannak, mint Kína, Brazília és Oroszország.

Hayes három befektetési stratégiát vázol fel, amelyek a rendszerbe és annak irányításába vetett hiten alapulnak:

  • Ha hiszel a rendszerben, de a vezetőkben nem, fektess részvényekbe.
  • Ha mind a rendszerben, mind a vezetőkben hiszel, fektess államkötvényekbe.
  • Ha egyikben sem hiszel, fektess olyan eszközökbe, amelyek a kormányzat irányításától függetlenül léteznek, mint például az arany vagy a Bitcoin.

Azt állítja, hogy a mostani inflációs időszakban a befektetőknek az aranyat és a Bitcoint kell előnyben részesíteniük. Közben kerülniük kell a részvényeket és a kötvényeket. Ezzel szemben egy globális deflációs időszakban a részvényeket kell előnyben részesíteni az arannyal és a kötvényekkel szemben.

Hayes rámutat az államkötvények törékenységére is. Megjegyezte, hogy értéküket gyakran gyengítik a pénznyomtatásra és a közvetlen adózás elkerülésére irányuló politikai ösztönzők.

Hayes perspektívája kiemeli a Bitcoin potenciálját, mint rugalmas eszközt a változó geopolitikai és monetáris környezetből eredő bizonytalan gazdasági környezetben.