Új határidős jegyzések a BitMEX-en

A BitMEX kriptotőzsde a közelmúltban számos új határidős jegyzést mutatott be a platformon. Az új szolgáltatásban olyan kriptovaluták is érintettek mint a bitcoin, az ethereum, az XRP és a cardano.

A népszerű kriptotőzsde, a BitMEX bejelentette, hogy hamarosan új negyedéves határidős kontraktusokat vezet be a tőzsdére. A jegyzések a legfrissebb bejelentés szerint 2024. június 11-én 04:00 UTC-kor indulnak. Ez stratégiai bővülést jelent a kínálatában, amely többek között a legfontosabb kriptovalutákra, köztük a bitcoinra (BTC), az ethereumra (ETH) és a Ripple XRP-re is kiterjed.

Részletek a Bitcoin, az Ethereum és az XRP határidős jegyzésről

Az új határidős kontraktusok a BitMEX platformon nem jegyzettként jelennek meg. Továbbá ezek a listázások a kereskedők számára számos lehetőséget biztosítanak a kriptopiacon való részvételre 2024 harmadik negyedévére. A tőzsde emellett megjegyezte, hogy ezek a kontraktusok többek között olyan kereskedési párokat tartalmaznak majd, mint az ADAU24 (ADA/BTC), az ETHU24 (ETH/BTC), az XRPU24 (XRP/BTC) és az XBTH25 (BTC/USD).

A BTC-t, ETH-t, ADA-t és XRP-t érintő új határidős ügyletek részletei a következők:

  • Az ADAU24-et (Cardano/Bitcoin) 2024. június 11-én vezetik be és 2024. szeptember 27-én számolják el.
  • Az ETHU24- et (Ethereum/Bitcoin) a tervek szerint 2024. június 11-én dobják tőzsdére, és 2024. szeptember 27-én számolják el.
  • Az ETHUSDU24 (Ethereum/USD) bevezetése 2024. június 11-én lesz, elszámolás 2024. szeptember 27-én.
  • Az XRPU24 (XRP/Bitcoin) 2024. június 11-én kerül bevezetésre a tőzsdére, elszámolás 2024. szeptember 27-én.
  • Az XBTH25-t (Bitcoin/USD) 2024. június 11-én jegyzik, elszámolás 2025. március 28-án várható.
  • Az XBTUSDTU24-t (Bitcoin/USDT) pedig 2024. június 11-én jegyezik be, az elszámolás 2024. szeptember 27-én lesz.

Az új listázások stratégiai vonatkozásai

Az új jegyzések célja, hogy kielégítsék a kriptopiacon a diverzifikált kereskedési eszközök iránti növekvő keresletet. Továbbá a negyedévente lejáró határidős kontraktusok kínálatával a BitMEX célja, hogy a kereskedők számára precízebb eszközöket biztosítson a fedezeti ügyletekhez, a spekulációhoz és a kockázatkezeléshez. Ezen túlmenően ezek a szerződések lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy világos elszámolási ütemezéssel pozíciókat foglaljanak el ezen kriptovaluták jövőbeli ármozgásaival kapcsolatban.

Továbbá, ez fokozza a piaci likviditást és stabilitást, ami potenciálisan hatással lehet a BTC Price BTC Price , ETH Price ETH Price , XRP Price XRP Price és Cardano árakra. A bejelentést nagy kereskedői várakozás előzte meg, mivel ez komolyabb lehetőségeket kínál a portfólió diverzifikációjához.

Különösen az Ether/USD és a Bitcoin/USD kontraktusok felvétele tükrözi azt, hogy a BitMEX reagál az USD-ben denominált határidős ügyleteket kereső felhasználók változó preferenciáira. Ezért a lépés várhatóan megszilárdítja a BitMEX pozícióját a kripto-származékos kereskedések vezető platformjaként.