A Bitmex belevág az opciós kereskedésbe

A Bitmex kriptovaluta-tőzsde és származtatott ügyletekkel foglalkozó platform új opciós kereskedési szolgáltatásokat vezet be, amelyek bitcoinban, USDT-ben vagy USDC-ben tarthatók nyilván.

Új kereskedési lehetőségek a Bitmexnél

A Bitmex – amelyet 2014-ben alapított Arthur Hayes, Ben Delo és Samuel Reed – szerdán jelentette be, hogy opciós kereskedési szolgáltatásokat kínál majd felhasználóinak. Egy közösségi média bejegyzésben a cég kijelentette: „A Bitmex feltalálta a perp-et – most újra feltaláljuk az opciókat.” A bejegyzés szerint a Bitmex a Powertrade-dal együttműködve indítja el a Bitmex Opciók szolgáltatását. Ezáltal a felhasználók különféle kriptovaluta opciókkal kereskedhetnek. Ezek az opciók bitcoinban, USDT-ben vagy USDC-ben lesznek elszámolva.

A Bitmex továbbá bejelentette, hogy május végéig nem számít fel díjat az opciós kereskedésért. Továbbá egy speciális promóció keretében 1000 dolláros befizetés után 20 USDC bónuszt kínál az első opció kereskedése után. Ez a lépés közvetlen versenybe hozza a Bitmexet a Deribittel, a jelenlegi piacvezetővel a kripto opciók kereskedésében.

A piaci dinamika

A Deribit az egyik vezető szereplő a bitcoin származtatott pénzügyi termékeket kínáló tőzsdék között. Kiemelkedik a forgalom és a nyitott pozíciók (OI) nagysága tekintetében. Ebben a kategóriában számos más jelentős platform is versenyben van, mint például a Delta Exchange, a CME, az Okx, a Binance és a Bybit. A bitcoin opciós piac nyitott pozíciói rekordmagasságot értek el március közepén, több mint 31 milliárd dollár értékben. Azóta enyhe csökkenést mutatnak, de a BTC opciós piac továbbra is erős marad, különösen a spot kriptopiaci forgalom utóbbi időben tapasztalt csökkenéséhez képest.

Jelenleg a bitcoin opciós piac nyitott pozícióinak értéke meghaladja a 18 milliárd dollárt a Coinglass.com adatai szerint. A Bitmex nagy erőfeszítéseket tesz, hogy jelentős szereplővé váljon ezen a piacon, kiemelve, hogy platformjukon minden opció árazása és elszámolása USDC-ben történik. A közösségi médián keresztül a Bitmex számos előnyt hirdet azok számára, akik az ő platformjukon kereskednek opciókkal. Kiemelik a biztonságos eszközkezelést: „Ne aggódjon az eszközök biztonsága miatt – 2014 óta egyetlen érmét sem vesztettünk el. És ez csak a kezdet.”