A BitMEX szó szerint a Holdra küldi a bitcoint

Ötletes marketing akcióval rukkol elő a BitMEX, ugyanis hamarosan egy űripari céggel közösen kilőnek egy bitcoint az űrbe. BTC to the moon, de most szó szerint!

A BitMEX, a vezető bitcoin derivatív tőzsde bejelentette, hogy az Astrobotic Technology Inc.-cel és a Bitcoin Magazine-nal közösen fellövik az első fizikai bitcoint a Holdra. A tervek szerint a fizikai Bitcoin tárcát tartalmazó rakétát idén nyáron lövik majd ki a Kennedy Űrközpontból, ami jelentős mérföldkő mind az űrkutatás, mind a kriptoipar számára.

A rakéta rakománya lesz egy nyilvános címmel és privát kulccsal gravírozott BTC-tárca 1 bitcoinnal feltöltve, és a közlemény szerint ez lesz az első olyan pénzügyi eszköz, amely eljut az űrbe – már ha sikerül megelőznie a Lunarcrush expedícióját.  Az akció kiagyalói szerint a törekvés szimbolizálja a bitcoin felhasználási lehetőségeinek felfedezését a Földön túl, és lehetőséget nyújt arra, hogy a jövőben másfajta módokon is kapcsolatba lépjünk az érmével. Stephan Lutz, a BitMEX megbízott vezérigazgatója és a tőzsde pénzügyi igazgatója büszkeségét fejezte ki, és kijelentette: “Ez nem csak a BitMEX eredménye, hanem egy történelmi áttörés az egész emberiség számára.”

A Bitcoin Magazine-nek küldött sajtóközlemény szerint a küldetés alapos teszteken és előkészületeken ment keresztül annak érdekében, hogy minden készen álljon az űrutazásra. A már említett fizikai bitcoin mellett a szervezők Satoshi előtt tisztelegve felküldik a Genesis Block szövegét – ez a valaha bányászott első Bitcoin hálózat blokk – is a Holdra. A Genezis blokkot egy fémlemezre feliratozzák, amelyen nyers hexadecimális adatok és a Bitcoin Magazine logójának hologramja található.

Az ötletgazdák – nem meglepő módon – virtuális emlékérméket és Ordinals NFT-ket is kibocsátanak az expedíció tiszteletére. A kilőtt érmének, illetve a Genesis Block fémlemeznek a másolatára a Bitcoin Magazine-nal együttműködve indítanak licitet majd.