Épül a világ első bitcoin tornya

Egy dubaji székhelyű fejlesztő nemrég jelentette be ambiciózus terveit a világ első bitcoin (BTC) tornyának megépítésére, amely a digitális eszközök és kriptovaluták fontosságát hivatott bemutatni, és amelyet a május 24-én Dubaiban tartandó COP28 találkozón lepleznek le.

Az EINpresswire május 21-i jelentése szerint a bitcoin stílusára emlékeztető új szállodalánc nemcsak a csúcstechnológiákat, például a blokkláncot és a mesterséges intelligenciát fogja felkarolni, hanem nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra és a zéró szén-dioxid kibocsátásra.

Az egyedülálló szállodalánc egy lépéssel tovább megy, és olyan speciális segédprogramokkal ellátott, nem-helyettesíthető tokeneket (NFT) kínál, amelyek célja az ügyfelek jutalmazása. A kriptovaluták stakelésével a vendégek APY-t generálnak, amelyet később a bérleti díj fizetésekor felhasználhatnak.

Salvatore Leggiero, a fejlesztő, aki e vállalkozás mögött áll, büszkén jelentette ki: “Ez lesz az első olyan szálloda, amely visszaadja a kifizetett pénzt, plusz a kamatokat”.

Egy ilyen csábító ajánlat felejthetetlen élményt ígér a vendégeknek, miközben a kriptovaluták potenciális pénzügyi előnyeit is kihasználja.

Leggiero részletesen kifejti a projekt keletkezését, hozzátéve:

“Minden nagyszerű projekt egy ötletből indul ki, az elmében fejlődik, majd papírra vetve formát ölt, ahogy Leonardo da Vinci is tette, amikor a jövő gépeit elképzelte.”

A BITCOIN TOWER virtuális ábrázolásához inspirációt keresve Leggiero felkereste a neves építészt, Simone Michelit.

“Megkérdeztem tehát a neves építészt, Simone Michelit, hogyan lehetne a BITCOIN TOWER-t a virtuális univerzumban ábrázolni.”

A számos nemzetközi projekt megvalósításában szerzett több mint három évtizedes tapasztalattal rendelkező Micheli elképesztő megoldásokat helyezett a tervezőasztalra, és olyan virtuális környezetet szándékozik létrehozni, amelyek korábban elképzelhetetlen élményeket nyitnak meg.

Egy 40 emeletes torony

Maga a bitcoin-torony egy 40 emeletes, félelmetes felhőkarcoló lesz, amely Dubaj bitcoin iránti tiszteletét szimbolizálja, és magában foglalja a rejtélyes alkotó, Satoshi Nakamoto elveit. Leggiero a tornyot ingatlanforradalomként képzeli el, áthidalva a digitális és a fizikai eszközök közötti szakadékot.

“Amit én javaslok, az egy ingatlanforradalom, amely hidat képez a digitális és a fizikai ingatlanok között. A BITCOIN TOWER lesz a kiindulópont mindazok számára, akik részt akarnak venni ebben a forradalomban. Mindazok, akik szeretnének, beküldhetik alkotásaikat, amelyek a bitcoin-torony dizájnjának vagy belső tereinek szentelt NFT-k exkluzív gyűjteményét alkotják majd, egy kivételes tárgyi értéket képviselő digitális térben.”