A Bitpanda is hozzáadja a Binance Coint a kereskedési platformjához

A Bitpanda nevű osztrák kriptotőzsde bejelentette, hogy mostantól kezdve Binance érémével is lehet kereskedni a platformjukon. Az új eszköz problémamentes adás vételét azóta már számos felhasználó is megerősítette. A Bitpanda internetes felületén a felhasználók a Binance érmén és más kriptovalutákon kívül számos más eszközzel is kereskedhetnek. Rengeteg részvény, részvény törtrész és nyersanyag derivatívák is elérhetőek az oldalon keresztül.

Bár a Binance hálózatra mostanában rájár a rúd, a vállalat saját tokenje, a BNB, avagy Binance érme továbbra is az egyik legnépszerűbb kriptovaluta. Nagyságrendileg csupán a Bitcoin és az Ether tudja megelőzni, a jelenlegi árfolyam melletti 640, illetve 300 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával, a dobogóról pedig épphogy csak le tudja taszítani a Tether stabil érme a maga 62 milliárd dolláros piacméretével.

Ami a Binance érme piacának méretét jelenti, ez jelenleg kb 55 milliárd dollárra rúg, a BitPanda pedig egy kifejezetten nagy méretű kereskedési platformnak számít a maga 2,5 millió aktív felhasználójával.

Sokan kereskednek kriptóval kriptotőzsdéken kívül is

Az utóbbi időben a főleg fiatalabb befektetők körében népszerű különböző online kereskedési platformok, mint például a számos ellentmondásos hírrel többször is a figyelem középpontjába került RobinHood, és az Etoro, csak, hogy kettőt említsünk, egyre gyakrabban teszik elérhetővé a különböző kriptovalutákkal való kereskedést.

Ezek közül több online kereskedési platformon már gyakorlatilag ugyanannyi, vagy egyes esetekben akár több kriptó kereskedési opció közül választhatunk, mint egyes kriptotőzsdéken. Persze kriptotranzakciókra az esetek túlnyomó részében ezen felületeken keresztül nincs lehetőség, csupán spekulatív kereskedésre.

A Binance érme egyébként abból a szempontból különleges, hogy azon kevés érmék közé tartozik, amelyeknél nem ad hoc, hanem előre meghatározott időközönként, jelen esetben negyedévenként történik úgynevezett „érmeégetés”.

A Binance érmékből minden negyedévben a kereskedési adatok alapján meghatározott mennyiséget mozgatnak egy zárt, inaktív kriptotárcára, így kivonva őket a forgalomból, vagyis így „elégetve” őket. Ennek az elsődleges célja, a stabilitás, a kínálat-keresleti egyensúly fenntartása, és az árfolyam ésszerű mértékű támogatása.

( Forrás )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.