A Bitpanda kriptotőzsde már 5 millió felhasználóval büszkélkedhet

“5 évbe telt, mire elértük az első egymillió felhasználót. A legutolsó egymillió felhasználó eléréséhez mindössze 12 hónapra volt szükségünk. Csak az elmúlt 3 hónapban több mint 500 000 új kriptobefektetővel bővültünk.”

Ezt mondta Lukas Enzersdorfer-Konrad, a Bitpanda vezérigazgató-helyettese, miközben ezt a jelentős mérföldkövet ünnepelték a már 10 éves kriptotőzsde történetében. A Bitpanda az egyik utolsó állva maradt kriptotőzsde Európában.

“Mi vagyunk a legnagyobb és legjobban szabályozott kriptotőzsde Európában, és eltökélt szándékunk, hogy továbbra is vezető szerepet játsszunk a kriptoszektor jövőjének alakításában a világ egyik legfontosabb piacán.” – mondta Eric Demuth, a Bitpanda társalapítója és vezérigazgatója.

A Bitpanda eredetileg csak kriptobróker platform volt, de a londoni székhelyű Revoluthoz hasonlóan a Bitpanda is bővítette kínálatát részvények és árucikkek kereskedésével.

A Revolut ma már egy teljes értékű kriptotőzsdét üzemeltet versenyképes díjakkal, míg a Bitpanda a Közel-Keleten is terjeszkedett. A múlt hónapban a Dubai Fintech Summit során indította el a Bitpanda MENA-t.

Csendben építkezik tovább a Bitpanda

A Bitpanda évekig visszahúzódva működött, mivel a piacot a Bitstamp és a Bitfinex dominálta. Majd kicsit később a Coinbase és a Kraken, valamint a Binance vette át a vezető szerepet.

De végül a Bitpandának sikerült teljes körű engedélyt szereznie Németországban, miközben a Bitstamp sem tudott lépést tartani, és később eladták a Robinhoodnak. A Bitfinex sem tudott teljesen felépülni egy 2015-ös hackelésből.

Ezzel szemben a Bitpanda nagyobb gondok és negatív hírek nélkül építette tovább bázisát, ami önmagában is nagy eredmény egy több évtizedes kriptotőzsdétől.

A Wirecard 2020-ban nagy botrányok közepette ment csődbe, így Európában már csak a Bitpanda és a Revolut maradt, valamint a Bitcoin Suisse a nagyon tehetős kriptoügyfelek számára.

Bár a Bitpanda kicsi a 100 millió felhasználóval rendelkező Coinbase-hez vagy Binance-hez, vagy a 35 millióval rendelkező Revoluthoz képest, mégis a Bitpanda is belépett a nagy ligába azzal, hogy szponzori szerződést kötött az FC Bayern Münchennel, Németország és Európa egyik legjobb futballklubjával.

Emellett a stuttgarti BOSS OPEN tenisztornát is szponzorálják, a tőzsde pedig 100 millió eurós bevételt jelentett az első negyedévre 2024-ben.

Saját tokenjük is van, ez a Bitpanda Ecosystem Token (BEST), félmilliárd dolláros piaci kapitalizációval. Ezt 2019-ben 43 millió eurós IEO-val indították, és különféle jutalmakat kínál a platform felhasználóinak.

Nagyot ment tehát a Bitpanda az elmúlt 12 hónapban, és úgy tűnik, hogy végleg kilép az ismeretlenségből, ahogy a felhasználók számának folyamatos emelkedése is sugallja.