Elindult a Revolut kriptotőzsdéje

A londoni székhelyű Revolut, amely világszerte több mint 40 millió ügyféllel rendelkezik beszáll a kriptopiacra. A Revolut X a vezető kriptotőzsdék közé aspirál.

A Revolut digitális bank kriptotőzsdéje, a Revolut X már a profi kripto-kereskedők számára is elérhető Angliában.

A londoni székhelyű Revolut, amelynek világszerte több mint 40 millió ügyfele van, a Revolut X-et a vezető kriptotőzsdékkel való versenyre fejlesztette ki. Miután már évek óta lehetővé tette a kripto-adásvételt az alkalmazáson belül, februárban közölte az ügyfelekkel, hogy tőzsde bevezetésére készül.

Az önálló tőzsde célja, hogy alacsonyabb díjakkal csábítsa a felhasználókat a Revolut alkalmazáson belüli kereskedésre. A Revolut keddi, e-mailben küldött bejelentése szerint a kereskedés kezdeményezőjének nulla, a vevőnek pedig 0,09%-os díjat számít fel.

Míg néhány bank valamilyen formában ugyan kínál kriptovaluta-kereskedési lehetőséget az ügyfeleinek, a Revolut az elsők között van, amely önálló kriptotőzsdét hozott létre erre a célra.

A Revolut evolúciója

A Revolut egy globális neobank és pénzügyi technológiai vállalat londoni székhellyel, amely banki szolgáltatásokat kínál lakossági ügyfelek és vállalkozások számára. A céget Nikolay Storonsky és Vlad Yatsenko alapította 2015-ben. Olyan termékeket kínál, mint például banki szolgáltatások, valutaváltás, betéti és hitelkártyák, virtuális kártyák, Apple Pay, kamatozó “trezorok”, személyi kölcsönök és tőzsdei kereskedés, kripto, árucikkek, humánerőforrás és egyéb szolgáltatások.

Az Európai Központi Bank 2021 decemberében teljes körű banki engedélyt adott a vállalatnak. Mára banki szolgáltatásaival 30 országban érhető el. Magyarországon 2022 óta működik.