A Bitpanda Spanyolországban is megkapta a működési engedélyt

A Bitpanda folytatja a terjeszkedést, már most az egyik legnagyobb kriptotőzsde Európában.

A Bitpandát a múlt héten jegyezték be a spanyoloknál mint virtuális valuta tőzsdét és virtuális fizetőeszközöket kezelő tárca szolgáltatót. A hivatalos bejelentés szerint a kripto szolgáltató június 16-án került be a Spanyol Nemzeti Bank által vezetett digitális szolgáltatásokat nyújtó céges nyilvántartásába. Így az ausztriai kriptotőzsde már öt európai országban rendelkezik engedéllyel, Spanyolország mellett Ausztriában, Franciaországban, Olaszországban és Svédországban.

A cég úgy nyilatkozott, hogy a helyi szabályozásoknak való megfelelés mellett az ügyfeleik védelme a legfontosabb a számukra.

És ez csak a kezdet. Továbbra is szoros együttműködésben dolgozunk majd a helyi hatóságokkal annak érdekében, hogy teljesen megfeleljünk a követelményeiknek és ezzel együtt élvonalbeli szolgáltatást nyújthassunk az ügyfeleinknek.

A 2014-es alapítása óta a Bitpanda robbanásszerűen növekszik, olyannyira, hogy mára már az egyik legnagyobb európai kriptotőzsde. Tavaly augusztusban zárult le a legutóbbi finanszírozási kör, ahol 263 millió dollárhoz jutott a cég. Ezzel alig öt hónap alatt megnégyszerezte az értékét a cég.

Akadályok

A Bitpanda az év elején felvásárolta az angliai székhelyű Trustology nevű virtuális fizetőeszközöket kezelő tárca szolgáltatót. Noha a cég teljes egészében megfelel a vonatkozó brit szabályozásnak, a Brit Pénzügyi Felügyelet (FCA) azonnal közleményt adott ki, melyben hangsúlyozta, hogy kiemelt figyelemmel fogja kísérni a felvásárlást. A Felügyelet egyúttal azt is jelezte, hogy bár a felvásárlási folyamat során az FCA nem vizsgálhatja a leendő tulajdonost, arra a folyamat lezárultakor minden bizonnyal sort kerít majd. Tekintve, hogy az FCA milyen viszonyt “ápol” a kriptocégekkel, ez nem sok jót jelent a kripto tőzsde számára.

Rengeteg a friss működési engedély

Nem csak a Bitpanda terjeszkedik azonban. A Binance Bahrein és Dubaj után most az öreg kontinens felé vette az irányt. Az elmúlt pár hónapban két európai államtól már meg is kapta a működési engedélyt, Franciaországtól és Olaszországtól. A legnagyobb forgalmat bonyolító kriptotőzsde azonban itt nem fog megállni és már most tárgyalásokat folytat Svájccal, Svédországgal, Spanyolországgal, Hollandiával, Portugáliával és Ausztriával is, hogy ezekben az országokban is bejegyzésre kerülhessen.