A Bitpay igazgatója szerint a Bitcoin eléri a 45.000 USD-t

Sonny Singh, a Bitpay kereskedelmi vezérigazgatója úgy véli, hogy a Bitcoin ára a következő hónapban elérheti a 45 000 USD-t. Attól azonban fél, hogy az intézményi befektetők milyen szerepet játszanak majd a Bitcoin jövőjében.

A Bloombergnek adott interjúban Singh megjegyezte, hogy szerinte az óriáscégek hamarabb eladhatják kriptovaluta-részesedésüket a nyereség elérése érdekében, mint ahogyan az emberek arra számítanának. Ezek a nagy intézményi befektetők voltak, akik kikövezték az utat a Bitcoin számára a rekordcsúcs megdöntésére 2020-ban, és akik a jelenlegi bull run egyik okozói.

„Sok intézményi befektető 20 000 dollár körüli áron vásárolta a Bitcoint, úgyhogy ez lenne nekem a legalacsonyabb ár, ameddig a Bitcoin lemehet. Mindazok a vásárlók, akik vettek belőle, azt mondták: „Ó, most három-öt éves távlatban gondolkodunk a Bitcoin esetében”. Ami nagyszerű, de azt hiszem, ha a Bitcoin eléri a 45 000 USD-t a következő hónapban, akkor azt fogják mondani, hogy “wow most megdupláztuk, már nincs szükségünk arra a hároméves távlatra, adjunk el belőle”.”

A Bitcoin hamarosan eléri a 45 000 USD-t – Ez nem is olyan elrugaszkodott feltételezés!

Válaszul a kérdésre, hogy a Bitcoin valóban elérheti-e a 45 000 USD-t a következő harminc napban, Singh így válaszolt:

„A múlt hónapban ebben a műsorban azt mondtam, hogy szerintem a következő három hónapban 30 000 USD-t fogja elérni. Nagyon gyorsan bebizonyosodott, hogy tévedek. A következő húsz napban érte el a 30 000 USD-t. Most úgy gondolom, hogy nagyon kicsi az eladási oldalra nehezedő nyomás. És hogy őszinte legyek, azt hiszem, ez nagyon könnyen felmegy 40 000 USD-ra vagy akár 45 000 USD-ra is.”

Singh egy újabb jóslatát osztotta meg. Úgy véli, hogy amikor a Bitcoin ára még feljebb megy, a kormányok és az állampolgárok elkezdenek kriptovalutát vásárolni. És folytatta annak magyarázatát, hogy két évvel ezelőtt az a koncepció, hogy a cégek mérlegében Bitcoin szerepeljen, elképzelhetetlen volt, de most már a nagy intézményi befektetők legtöbbje rendelkezik Bitcoinnal.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük