A BlackRock a Coinbase váltóval közösen kínál kripto-befektetéseket ügyfeleinek

A BlackRock és a Coinbase tegnap jelentette be, hogy együttműködésre lépnek annak érdekében, hogy az intézményi befektetőknek kriptovaluta befektetéseket kínálhassanak. A világ legnagyobb alapkezelőjéről van szó.

A BlackRock (BLK) vagyonkezelő partnersége a Coinbase (COIN) kereskedési platformmal új ajtókat nyithat meg az invesztálni kívánó intézményi szereplők előtt.

Az augusztus 4-én közzétett nyilatkozat alapján az Aladdin, a BlackRock befektetéskezelő elektronikus rendszere, és a Coinbase Prime közös ügyfelei kötetlenül kereskedhetnek majd kriptókkal. Emellett pedig olyan további szolgáltatások is a rendelkezésükre állnak majd, mint például a kriptovaluták tárolása, a kockázatelbírálás és az audit jelentések.

„Az intézményi klienseink egyre nyitottabbak a digitális eszközök piacára, illetve keresik a választ arra, hogy miként hasznosíthatják azokat a leghatékonyabban. Az Aladdinnal való összekötés lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy portfólióik naprakészek legyenek és átlássák az esetlegesen felmerülő kockázatokat”, jelentette ki Joseph Chalom, a stratégiai együttműködési megállapodásokért felelős vezető.

A beszámoló szerint a Coinbase Prime felületén keresztül kapják majd meg az ügyfelek a hozzáférést a szolgáltatásokhoz. A szóban forgó platform az intézményi kriptobefektetések lebonyolítására szolgál. Az elkövetkezendőkben, a kollaboráció keretein belül, újítások is helyet kapnak majd a repertoárban.

Az integráció 4 hónappal azután következik be, hogy a BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink kijelentette, hogy a világ vezető alapkezelője be szeretné vezetni az intézményi befektetőket a kriptoszektorba. A BlackRock ügyvezető ezt megelőzően is komoly BTC támogatónak mutatkozott és az idei árfolyamcsökkenés sem másította meg vélekedését.

A BlackRock és a Coinbase együttműködése amellett, hogy mindkét vállalat hasznára válik, még a kriptopiaci árfolyamokra is üdvösen hathat.