A világ legnagyobb eszközkezelője, a BlackRock nyíltan kiáll a bitcoin mellett

A BlackRock befektetési igazgatója látja a lehetőséget, amit a bitcoin és a hozzá hasonló kripto eszközök kínálnak.

Egy a CNBC-nek adott interjúban Rick Rieder, a BlackRock igazgatója kiemelte, hogy a cég egyre jobban elmerül a bitcoin befektetésekben.

Az interjú alatt Rieder egészen optimistán viselkedett a bitcoinnal kapcsolatos kérdésekben.

“Úgy gondolom, hogy a technológia és a szabályozás is sokat fejlődött és most ért el egy olyan pontra, ahol már egyre többen szeretnék a bitcoint a portfóliójukban látni. Sok ember fantáziáját megragadták a kriptopénzek.” – nyilatkozott Rick Rieder a BlackRocktól.

Rieder nem először szólalt meg pozitívan a bitcoin kapcsán. Novemberben ugyanígy a CNBC-nél adott interjújában azt mondta, hogy a kriptopénzek velünk maradnak és, hogy a digitális pénzek elfogadottsága főleg a milleniumi generáció körében igencsak valós.

A nyilatkozat összecseng azzal, ahogy a bitcoinnal kapcsolatban a cég viselkedett az elmúlt időszakban, és egyben alátámasztja is a korábbi döntéseket. Bár még közvetlen bitcoin befektetési alapot nem hoztak létre, a cégen belüli elfogadottságnak számos jele volt a korábbi hónapokban. Decemberben nyitottak egy új pozíciót a blokklánc csoport vezetésére, januárban pedig kiderült a SEC-nek leadott jelentésből, hogy a cég a meglévő befektetési alapjai számára megengedte, hogy bitcoin határidős ügyletekkel színesítsék a portfóliót.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük