A BlackRock más alapjai is Bitcoin spot ETF-be fektetnek

A BlackRock jövedelem- és kötvényközpontú alapjai az első negyedévben az eszközkezelő saját spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapjának (ETF) részvényeit vásárolták, derül ki a cég szabályozói bejelentéseiből. A BlackRock Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX) 3,56 millió dollár értékű iShares Bitcoin Trust (IBIT) részvényt vásárolt. Míg a Strategic Global Bond Fund (MAWIX) 485.000 dolláros vásárlást hajtott végre. Ez derült ki a május 28-án az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) beadott dokumentumokból.

Az IBIT részvényei a BSIIX és a MAWIX befektetési portfóliójának azért tényleg csak töredékét teszik ki. Ezen alapok értéke 37,4 milliárd dollár, illetve 776,4 millió dollár.

A BlackRock továbbra is az egyik legnagyobb szereplő a Bitcoin spot ETF piacon

Az IBIT jelenleg 19,61 milliárd dollár értékű bitcoint tart a BlackRock május 24-i adatai szerint. Ezzel a második legnagyobb ilyen alapnak számítanak a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) mögött, amely 19,76 milliárd dollárnyi bitcoint tartott május 28-án. A Bitcoin spot ETF-ek globálisan jelenleg több mint 1 millió bitcoint tartanak több mint 68 milliárd dollár értékben. Ez a CoinGecko adatai szerint a több mint 19,7 millió forgalomban lévő bitcoin kínálat közel 5,1%-ának felel meg. Több mint 600 amerikai, befektetéssel foglalkozó cég vásárolt spot Bitcoin ETF-eket a januári indulásuk óta, derült ki a legfrissebb SEC-bejelentésekből.

A Morgan Stanley, a JPMorgan, a Wells Fargo, a Royal Bank of Canada, a BNP Paribas, a UBS és a fedezeti alapok, köztük a Millennium Management és a Schonfeld Strategic Advisors is a vásárlók között volt. A Millennium a legnagyobb spot Bitcoin ETF vásárló, 1,9 milliárd dollárral, amelyből 844,2 millió dollárt az IBIT-be és 806,7 millió dollárt a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fundba (FBTC) fektetett. És május 23-án jóváhagyták nyolc cég (köztük a BlackRock) spot Ether ETF kérelmét is. Szóval hasonló beáramlásra lehet készülni az Ethereum tekintetében is.