A Blockchain.com és a Visa együttműködésével érkezik az új kriptokártya

Az új kriptokártya bevezetése az FTX és a BitOasis hasonló termékeinek bejelentését követi.

A Blockchain.com kriptotőzsde a Visa-val együttműködve kriptokártyát dob a piacra, amely kezdetben csak az Egyesült Államokban élőknek lesz elérhető, és amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kripto- vagy fiatpénz egyenlegükkel fizessenek bárhol, ahol a Visa kártyákat elfogadják.

Egy október 26-i bejelentésben a Blockchain.com elárulta, hogy nem lesz regisztrációs vagy éves díj, nincs tranzakciós díj és a felhasználók minden vásárlás 1%-át kriptóban kapják vissza.

A bejelentést követően a Visa kriptóért felelős vezetője, Cuy Sheffield rámutatott, hogy a kriptók elterjedéséhez világméretű elfogadásra van szükség.

A kártyát a kaliforniai székhelyű Marqeta fizetési vállalat működteti, amely segített a Swipe kriptopénzügyi cég Visa kártyájának kifejlesztésében 2020 szeptemberében.

A bejelentés azután érkezett, hogy a Visa partnerségre lépett az FTX kriptotőzsdével, hogy október 7-én 40 országban kriptokártyát dobjanak a piacra.

A MasterCard a BitOasis-szal működik együtt

Október 25-én a Visa fő versenytársa, a Mastercard stratégiai partnerséget kötött a BitOasis-szal, a Közel-Kelet és Észak-Afrika (MENA) vezető kriptoplatformjával, hogy egy sor kriptokártya-programot indítsanak, amelyek célja a digitális eszközök elterjedésének megkönnyítése a régióban.

A BitOasis ügyfelei össze tudják majd kapcsolni tárcájukat az új kártyával, és kriptót fiatra tudnak konvertálni, amellyel a Mastercard globális kereskedőinél tudnak majd fizetni.

A BitOasis társalapítója és vezérigazgatója, Ola Doudin kijelentette:

“Ügyfeleink körében továbbra is folyamatos igényt tapasztalunk arra, hogy a kriptót integráljuk a mindennapi életükbe, és az releváns legyen számukra. A kutatások szerint a közel-keleti lakosság 47%-a hisz abban, hogy a kriptó a pénz jövője”.