A Bloomberg szerint az amerikai adósság segítheti a BTC árfolyamát

A Bloomberg kutatási és elemzési üzletágának számító Bloomberg Intelligence vezető termékelemzője, Mike McGlone úgy véli, hogy a bitcoin ára 2021 utolsó negyedévében stabil és jelentős emelkedést fog elérni. Az október 11-én közzétett Twitter-üzenetében jelentős növekedést jósolt a BTC-nek. Mindezt azok után, hogy korábban azt jósolta, a BTC ára év végére eléri a 100 ezer dollárt. Az elemzése szerint nagyban hozzájárul ehhez az emelkedéshez az a tény, hogy egyre eladósodottabb az Egyesült Államok. És a növekvő adósság miatt még egy fizetésképtelenség esélye is felmerült a világ egyik legnagyobb gazdaságában.

Az amerikai adósság növekedése a bitcoin árfolyamát is hajtja felfelé

Főleg, hogy egyre több adat mutat abba az irányba, hogy a piac egyre jobban bízik abban az algoritmusban, ami meghatározza a legnagyobb kriptovaluta kínálatát. Az amerikai adósság növekedése “azok ellen dolgozik, akik nem akarnak kitettséget Bitcoinban“, véli McGlone. Az elemző szerint az ilyen alapkezelők hátrányba kerülhetnek a vetélytársakkal szemben. Figyelemre méltó az is, hogy a Bloomberg elemzője szerint az, hogy a BTC kínálata maximum 21 millió coin lehet, jelentősen segít már a mostani fázisban is az ár felfelé tolásában.

Twitter

Természetesen ebben azért nincs kvantumfizika. Hiszen ahogy a bitcoin bányászati nehézség emelkedik, úgy nő a jelenleg elérhető coinok értéke is. Ennek köszönhetően pedig a BTC rendelkezik a legjobb funkcióval az infláció elleni harcban. A stratégiai elemző többször megszólalt már egyébiránt a Bitcoinról. Például a növekvő kínai szigorításokról is úgy vélte, hogy csak növelik és hangsúlyozzák a bitcoin fontosságát. Szintén ő volt az is, aki szerint egy esetleges amerikai szabályozás vagy szigorítás a bitcoin vagy ethereum ellen, csak növelné a kriptovaluták értékét. A mostani tweetjében megosztott grafikonból egyébként egyértelműen látszik is, hogy milyen eltérő úton jár a BTC kínálata és az amerikai adósság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük