A Bloomberg új elemzése szerint még mindig a bitcoin a “menekülőeszköz”

Nemrégiben jelent meg a Bloomberg Intelligence legújabb elemzése a bitcoin és a többi kriptovaluta helyzetéről, a piacokról és az elfogadás alakulásáról. A jelentés azzal a felütéssel kezd, mely szerint a 2022-es miami Bitcoin Konferencia fő üzenete az volt, hogy a pénzügyi technológia fejlődésének nem lehet gátat szabni. A Bloomberg elemzői szerint az intézményi befektetések növekedésének és a volatilitás csökkenésének egyértelműen pozitív hozadéka volt a bitcoin számára a hagyományos pénzügyi eszközökkel szemben.

A Bloomberg úgy látja, hogy felfelé ívelő trend vár a bitcoinra

A jelentés úgy látja, hogy azok a befektetők járnak a legrosszabbul, akik nem diverzifikálják befektetéseiket. Így legalább egy részét nem kriptovalutákba fektetik. Diagramokkal is alátámasztja a Bloomberg azt, hogy a bitcoin hagyományos kockázati befektetéssé válik és már egyáltalán nem annyira volatilis, mint egyes piaci elemzők mondják. A május harmadikai adatok szerint az idei évben a Nasdaq 100 részvényindex 20%-os zuhanást szenvedett el, míg a bitcoin csak 15%-ot bukott. Ez pedig egyértelműen alátámasztja a bitcoin stabilitásának erősödését. Az Egyesült Államokban pedig úgy tűnik, hogy folytatódni fog a mennyiségi szigorítás a jegybank részéről. Így a bitcoin számára ott a lehetőség, hogy még nagyobb piaci szeletet hasítson ki magának.

Bitcoin

A Bloomberg jelentése arra is rámutat, hogy a korábbi szigorítási periódusok során általában a bitcoin árfolyama emelkedni tudott. A mennyiségi szigorítás azt jelenti, hogy egyre kevesebb eszközt vásárol a jegybank. És mivel ez a szigorítás az Egyesült Államokban csak most kezdődött, érthető az is, amire a Bloomberg rámutat. Eszerint ugyanis egyre több és több tárcacím válik hodlerré, azaz tartja a kriptovalutákat. Ez a fajta szemlélet pedig azt hozhatja el, hogy egyre kevésbé lesz volatilis egy medvepiac a korábbiakhoz képest. Az elemzés szerint pedig továbbra is megvan a potenciál a bitcoinban arra, hogy “túlteljesítsen a legtöbb hagyományos eszközosztályon”. Korábbi Bloomberg-jóslatok itt olvashatóak.