A BMW egy blokklánc alapú hűségprogram fejlesztésébe kezd

A BMW német autógyártó vállalat partnerségre lépett a Coinweb, egy decentralizált blokklánc Layer 2-es vállalattal, hogy blokklánc alapú szolgáltatásokat vezessenek be. A fejlesztőcég blokklánc alapú automatizálási eljárásokat fog kifejleszteni a járműfinanszírozási folyamatokhoz. Valamint az autógyár thaiföldi ügyfelei számára egy hűségprogramot is fejlesztenek.

BMW

A BMW blokkláncot vezet be működésébe

Egyre több vállalat vezeti be a blokklánc alapú folyamatokat a napi működésének részeként a technológia megbízhatósága és a költségmegtakarításban rejlő lehetőségek miatt.

A BMW és a Coinweb közötti partnerség két feladaton dolgozik. Az első egy okosszerződéses platform kifejlesztését foglalja magában, amelynek célja a BMW márkájú járművek finanszírozásához szükséges különböző folyamatok racionalizálása. Egy sajtóközlemény szerint ez magában foglalná egy “teljesen integrált pénzmosás elleni (AML) és ügyfélismereti (KYC) eszköz” bevezetését is. Ez a thaiföldi helyi törvényekhez teljes mértékben igazodik majd.

A második feladat egy blokklánc alapú hűségprogram létrehozása. Ez a márka ügyfeleinek termékekkel és szolgáltatásokkal való jutalmazására szolgál. Emellett minden egyes ügyfélhez a jutalmak megszerzéséhez közvetlenül kapcsolódó rangot rendel.

A Coinweb megosztotta, hogy a Binance BNB Chain-t fogja használni mellékláncként ezekhez a tranzakciókhoz, annak kiemelkedő teljesítmény-költség aránya miatt. A tranzakciókat azonban szükség esetén más blokkláncokra is át lehet irányítani.

A decentralizált főkönyvi technológia előnyei

Bjorn Antonsson, a thaiföldi BMW Leasing vezérigazgatója kifejtette, milyen előnyökkel jár, ha folyamatainak egy részét decentralizált technológiai platformokra helyezi át. Kijelentette:
Már most látjuk, hogy az eddigi kézzel végzett papírmunkának a blokkláncon lévő megváltoztathatatlan nyilvántartások felé történő eltolódása óriási mértékben hozzájárul a hatékonysághoz és átláthatósághoz.
A BMW új partnersége egy olyan időszakban jön, amikor a blokklánc alapú technológiákra is hatással van a kriptopiac válsága. Friss hír a piacról, hogy a Tradelens-t, a Maersk által támogatott globális kereskedési platformot, és az ausztrál tőzsde számára fejlesztett új blokklánc alapú motor megvalósítását is nemrég törölték.

A Coinweb pozitívan értékeli azt az eredményt, amit ez a szövetség hozhat annak megítélésében, hogy mennyire hasznos lehet a blokklánc technológia. Toby Gilbert, a Coinweb vezérigazgatója kijelentette:

“Reméljük, hogy amint ez a projekt teljes mértékben elindul, viszonyítási alapként szolgálhat annak bizonyítására, hogy a hagyományos vállalkozások teljes mértékben ki tudják használni a blokklánc technológiát. Emellett hatalmas hasznot húzhatnak belőle anélkül, hogy eltérnének alapvető értékeiktől és küldetésüktől.”