A BNB Chain 2022-ben is a második számú DeFi blokklánc

Egy friss adatelemzés szerint a teljes zárolt összeg (TVL) tekintetében a BNB Chain még mindig a második legnagyobb egyes rétegű ökoszisztéma az Ethereum után. A 4,05 milliárd dolláros TVL érték elég messze van azért az Ethereum 23,01 milliárd dollárjától, amely már elég régóta az első helyen áll ezen a listán. És a BNB Chain részesedése a teljes DeFi zárolt értékéből folyamatosan növekszik május óta. Viszont A TVL értéke a BNB-n január óta 63%-kal csökkent, legalábbis ezt mutatják a DefiLlama számai.

A BNB Chain hardforkja hamarosan a Beacon láncra kerül

A teljes DeFi ökoszisztémában zárolt összeg közel 39 milliárd dollár, ebből tesz ki 10%-ot a BNB Chain. Jelenleg 484 DeFi projektnek ad helyet a lánc, és ami érdekesség, hogy már csak az ökoszisztéma természetéből adódóan is itt van a legtöbb GameFi projekt. Az összes, játékra fókuszáló Web3 projekt 37%-a van ezen a láncon, viszont ezek egy egészen jelentős része sima csalás. Legalábbis ezt állítja a Solidus Labs nemrégiben közzétett jelentése a rug-pull csalásokról. Az elemzésből kiderült, hogy a BNB Chain tokenjeinek 12%-a csalás, ami messze a legnagyobb bármilyen blokkláncot is nézünk. Az Ethereum tokeneknél ez az arány 8%-os.

December 27-én a BNB Chain közleményben jelentette be, hogy a BEP159 névre hallgató hardforkja 2023. január másodikán hajtódik végre a BNB Beacon láncán. Az erről szóló blogposztban azt írják, hogy a frissítés elhozza az automatikus validátor választási mechanizmust a láncra. Ez azt jelenti, hogy a validátor az automatikusan az lesz, aki több tokent kötött le a többi validátorhoz képest. Konkrétan tehát ahogy a BNB Chain blogposztja is fogalmazott, eljön a “stakelési világ a Beacon Chainre”.