A Bosch és a Wien Energie blokklánc vezérelte hűtőt mutatott be

Az osztrák Wien Energie energiaszolgáltató egy blokklánc hűtőt fejlesztett ki a Bosch céggel közösen, jelentették a napokban zajló ANON Blockchain Summit Ausztriáról.

A Wien Energie április 3-án mutatta be a modellt. A hivatalos bejelentés szerint decentralizált technológiákat alkalmaztak a hűtő gyártása során.

A fő célja a projektnek, hogy növelje a fogyasztói érdeklődést a fenntartható energiafelhasználás iránt és a blokklánc integrálásával a felhasználók megválaszthassák, hogy milyen forrásból kívánják működtetni a hűtőt: például napelemek vagy szélerőművek révén. Minden egyes kilowatt felhasználást vissza lehet követni az eredetére, áll a hivatalos közleményben.

A blokklánc hűtőt mobillal is lehet vezérelni, az app segítségével kontrollálható a hőmérséklet, fagyasztó, az ajtó rendeltetésszerű zártságának ellenőrzése, az energiafelhasználás és a CO2 kibocsátás is.

A hűtő app | Forrás: Wien Energie

Egyelőre csak pilotmodell formájában létezik és a hivatalos kiskereskedelmi forgalomba kerülésre még akár éveket is várni kell. A Wien Energie és a Bosch először elsőként ügyfeleik háztartásaiban kívánják tesztelni a modellt mielőtt véglegesítenék a piaci bevezetést.

A Wien Energie ügyvezetője, Peter Gönitzer szerint az elosztott főkönyvi technológia kiváló megoldást nyújt az energiapazarlás megszüntetésére. Segítségével egy transzparens és felhasználóbarát energiapiacot lehetne létrehozni.

Az osztrák energiaszolgáltatónak nem ez az első projektje a szektorban. Egy másik projektjével a határokon átnyúló energiakereskedési piacokat szeretne blokklánc alapokra helyezni.

Mellette a közmű szolgáltató elektromos autó töltőállomások telepítését is tervezi melynek alapját újfent a blokklánc technológia adná.

Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük