Az osztrák Wien Energie blokklánc technológiára alapozza az üzleti stratégiáját

Ausztria legnagyobb energiaszolgáltatója, a Wien Energie blokklánc technológiára alapozza a fejlesztési stratégiáját.

A Wien Energie blokklánc alapra tenné át az energiakereskedést

Michael Strebl, a Wien Energie ügyvezető igazgatója a Coindesknek nyilatkozott. Bemutatták az új blokklánc alapú energiakereskedés koncepcióját. A mostani kísérleti program a további blokklánc technológiával kapcsolatos munka alapját adja.

Piaci versenyelőnyt jelent a blokklánc technológiaElőször február 16-án jelentették be, hogy az osztrák Wien Energie szövetséget köt a kanadai tanácsadó céggel, a BTL Csoporttal és az EY globális könyvvizsgáló cég osztrák egységével, hogy beszálljanak a blokklánc iparágba. Az EY már otthonosan mozog a blokklánc technológia témakörében, hiszen tavaly december óta bitcoint is elfogadnak a cég svájci üzletágánál.

Strebl elmondta, hogy a Wien Energie örömmel követi az aktuális technológiai fejlődést. Egyelőre laboratóriumi körülmények között folyik a blokklánc alapú energiakereskedés tesztelése. Az elmondások alapján a piaci bevezetésre még pár évet várni kell.

Az osztrák energiavállalat szeretné megelőzni a piaci versenytársait abban, hogy a blokklánc technológiát az üzleti modellük szerves részévé integrálják.

Michael Strebl így nyilatkozott:

“A blokklánc alapú energiakereskedés egy teljesen új piaci lehetőséget nyújt mind a szolgáltatások, mind az energiafelhasználás terén.”

Az üzleti stratégia fontos sarokköve a blokklánc

A legfontosabb rövidtávú célja a programnak egy olyan blokklánc rendszer kifejlesztése, ami hatékonyan tudja kezelni az ellenőrzést, a kereskedést és a porfólió-elemzést. Emelett pedig megfelel a szabályozói követelményeknek is.

Ausztria szereti a blokklánc technológiátHosszú távon pedig egy közösségi alapokon nyugvó energiakereskedési platform és hálózat kialakítását tervezi a Wien Energie.

A cég elmondása szerint már most látja, hogy az blokklánc technológia felvétele az üzleti modellben jelentős hatással van a működésre. Reményeik szerint a jövőben ez csak még inkább pozitívan fog hatni a cég üzleti helyzetére.

A Wien Energie több mind 2 millió ügyfelet lát el Ausztriában, a Bécs környéki agglomerációs régióban.

Úgy tűnik Ausztria egyre nyitottabb a bitcoin és a blokklánc technológia irányába. Pár hónappal ezelőtt arról számoltunk be, hogy bitcoin bank nyílt Bécsben. Reméljük egyre több hasonló gondolkodású cégről hallhatunk Lajtán túl és Lajtán innen is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük