Az osztrák Wien Energie blokklánc technológiára alapozza az üzleti stratégiáját

Ausztria legnagyobb energiaszolgáltatója, a Wien Energie blokklánc technológiára alapozza a fejlesztési stratégiáját.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

A Wien Energie blokklánc alapra tenné át az energiakereskedést

Michael Strebl, a Wien Energie ügyvezető igazgatója a Coindesknek nyilatkozott. Bemutatták az új blokklánc alapú energiakereskedés koncepcióját. A mostani kísérleti program a további blokklánc technológiával kapcsolatos munka alapját adja.

Piaci versenyelőnyt jelent a blokklánc technológiaElőször február 16-án jelentették be, hogy az osztrák Wien Energie szövetséget köt a kanadai tanácsadó céggel, a BTL Csoporttal és az EY globális könyvvizsgáló cég osztrák egységével, hogy beszálljanak a blokklánc iparágba. Az EY már otthonosan mozog a blokklánc technológia témakörében, hiszen tavaly december óta bitcoint is elfogadnak a cég svájci üzletágánál.

Strebl elmondta, hogy a Wien Energie örömmel követi az aktuális technológiai fejlődést. Egyelőre laboratóriumi körülmények között folyik a blokklánc alapú energiakereskedés tesztelése. Az elmondások alapján a piaci bevezetésre még pár évet várni kell.

Az osztrák energiavállalat szeretné megelőzni a piaci versenytársait abban, hogy a blokklánc technológiát az üzleti modellük szerves részévé integrálják.

Michael Strebl így nyilatkozott:

“A blokklánc alapú energiakereskedés egy teljesen új piaci lehetőséget nyújt mind a szolgáltatások, mind az energiafelhasználás terén.”

Az üzleti stratégia fontos sarokköve a blokklánc

A legfontosabb rövidtávú célja a programnak egy olyan blokklánc rendszer kifejlesztése, ami hatékonyan tudja kezelni az ellenőrzést, a kereskedést és a porfólió-elemzést. Emelett pedig megfelel a szabályozói követelményeknek is.

Ausztria szereti a blokklánc technológiátHosszú távon pedig egy közösségi alapokon nyugvó energiakereskedési platform és hálózat kialakítását tervezi a Wien Energie.

A cég elmondása szerint már most látja, hogy az blokklánc technológia felvétele az üzleti modellben jelentős hatással van a működésre. Reményeik szerint a jövőben ez csak még inkább pozitívan fog hatni a cég üzleti helyzetére.

A Wien Energie több mind 2 millió ügyfelet lát el Ausztriában, a Bécs környéki agglomerációs régióban.

Úgy tűnik Ausztria egyre nyitottabb a bitcoin és a blokklánc technológia irányába. Pár hónappal ezelőtt arról számoltunk be, hogy bitcoin bank nyílt Bécsben. Reméljük egyre több hasonló gondolkodású cégről hallhatunk Lajtán túl és Lajtán innen is.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.