A Brave partnerségre lépett a Solana hálózatával

Napjainkban egyértelműen a Brave a legnépszerűbb privát böngésző, amelynek népszerűsége ráadásul folyamatosan növekszik is. Azt eddig is tudtuk róla, hogy nagyon kriptobarát böngészőről van szó, elég ha a Brave saját, Ethereum-alapú tokenjére, a BAT-ra gondolunk. A mai napon viszont a Brave bejelentett egy integrációs kezdeményezést a negyedik legértékesebb kriptovaluta mögött álló Solana hálózatával. Ahogy a Brave vezérigazgatója, Brend Eich hangsúlyozta, egyre több felhasználónak és készítőnek van igénye gyors hozzáférésre a decentralizált webhez. Erre ez az integráció tökéletes lehetőséget biztosít majd.

A Brave felhasználói számára elérhetővé válnak a Solana dAppjai

A Brave egyértelműen azért választotta a Solanát, mert utóbbi hálózata rendkívül jó sebességet és alacsony díjakat biztosít. Az Ethereum tranzakciós díjaihoz képest egy átlagos tranzakció a Solana hálózatán alig kerül 0.000005 SOL-ba, ami kevesebb mint egy forint. Az alacsony díjak és a Brave tulajdonságai pedig egyértelműen vonzóak lesznek majd mindenki számára. Így az Eich által jósolt következő milliárd kriptofelhasználó nem is tűnik annyira elvakult gondolatnak. A Solana számára is nagyon hasznos az együttműködés, hiszen jelenleg 42 millió aktív felhasználója van a Brave böngészőjének.

BAT

Amint az integráció befejeződik 2022 első félévében, az összes Brave felhasználó hozzáférhet a Solana decentralizált applikációihoz. A jelenlegi adatok szerint a Brave most a harmadik legnépszerűbb böngésző az Opera és a Google Chrome után. Ráadásul utóbbival közös, nyílt forráskóddal is rendelkeznek. A bejelentés szépen meg is lökte a Brave tokenjének, a BAT-nak az árfolyamát, egy nap alatt 19%-ot ment fel az ár. Ugyanígy, a SOL árfolyama is szárnyal, a hétvégi csúcshoz képest kissé lecsökkent az ár, de még mindig a 250 dollár körüli tartományban mozog. Gondoljunk csak bele, január elsején még csak 2 dollárba került egy coin.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.