A brazil rendőrség a bitcoin király elkobzott Lamborghinijével furikázik

Nem kótyavetyéli el a hatóság a bitcoin királytól elkobzott gépkocsit. A luxusautót a szövetségi rendőrségnek adták át ideiglenes használatra.

A brazil Globo média beszámolója szerint az úgynevezett bitcoin királytól, Cláudio Oliveirától lefoglalt Lamborghini Gallardo LP 560-4-et a szövetségi rendőrség fogja használni.

A szuperautót egy 5,2 literes V10-es motor hajtja, amely 560 lóerős, és 325 km/órás maximális sebességre képes. Az árát 152 000 dollárra becsülik.

Annak ellenére, hogy már fel van matricázva és használatra készen áll, a jelentés szerint a Lambo nem hétköznapi járőrautóként fog működni. Ehelyett a szövetségi rendőrség kiállításokon és oktatási rendezvényeken fog villogni a mutatós kocsival.

A Lambo ezután árverésre kerül, és az eladásból származó bevételt Oliveira áldozatai között osztják szét.

Bitcoin király és a Daemon hadművelet

Mint arról nem is olyan rég mi is beszámoltunk, Claudio Oliveirat, közismertebb nevén a bitcoin királyt pénzmosással és csalással vádolták meg a hatóságok 250 millió dollárnyi BTC ellopásáért Brazíliában.

A hatóságok a férfit letartóztatták, mivel egyértelműen ő volt a felelős 7000 bitcoin ellopásáért. Oliveira a cégén keresztül több ezer embert vert át. Az ellene indított Daemon hadművelet során 90 szövetségi rendőr lefoglalta a férfi tulajdonában lévő luxusautókat, ékszereket, készpénzt és ingatlanokat, többek között a rendőrség által használt Lamborghinit is.

Oliveira cége 2019-ben bírósági behajtási végzést kért, arra hivatkozva, hogy egy kibertámadás következtében elvesztett 7000 BTC-t, emiatt pedig zárolnia kellett a hitelezők pénzét. A szövetségi nyomozók azonban később kiderítették, hogy a történetet csak a bűncselekmény elfedésére találták ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.