A bálnák 1 milliárd dollárnyi bitcoint vettek az ár stagnálása közben

A bitcoin árfolyam elég jó rugalmasságot mutatott az elmúlt időszakban a nagyobb árfolyam-ingadozások közepette. Hiszen március 14-én, a felezési eseményt megelőzően a BTC árfolyama 71827 dollárig emelkedett. Ezután viszont stagnálás, majd májustól jelentősebb visszaesés következett és május elején 57 ezer dollárig süllyedt az árszint. Aktuálisan: bitcoin BTC Price BTC Price . Viszont az ár volatilitása ellenére a bitcoin egy egészen stabil időszakot él.

Az árfolyam az elmúlt hetekben folyamatosan a 61 ezer és 64 ezer dolláros szint között mozgott a fentebb említett kilengéseket leszámítva. Azért ennél jóval nagyobb ingadozásokhoz lehettek szokva a felhasználók a korábbi években. Ez a fajta stabilitás egyben a piac egyensúlyát is mutatja, azaz a bikapiaci és medvepiaci hatások sem dominálnak.

Mi vár a Bitcoin árfolyamára a bálnák bizalmát figyelve?

A jelenlegi helyzetet egyes befektetők egy jelentősebb árfolyamkorrekció előfutárának tartják, mások viszont úgy gondolják, hogy most jött el a stratégiai felhalmozás ideje. Még pár napja a Santiment blokkláncelemző cég írt arról, hogy a Bitcoin bálnák komoly bevásárlásba kezdtek megint. X-posztjukban arról írtak, hogy az 1000-10000 BTC között birtokló tárcák összességében 941 millió dollárnyi bevásárlást hajtottak végre még május hetedikén, így pedig az elmúlt két hét legmagasabb birtoklási szintjére jutottak. Ez összhangban van más korábbi elemzésekkel is, amelyek hasonló tendenciát jeleznek. Május 3-án szintén a Santiment arról számolt be, hogy a Bitcoin bálnák több mint 47000 BTC-t vásároltak (az azt megelőző 24 órában), ezzel bizonyítva, hogy nincs akkora hatással rájuk az aktuális piaci fluktuáció. És a cápákra sem!

Ez a következetes kitartás azért elég jól kiemeli a Bitcoin hosszútávú életképességét és stabilitását a kriptopiacon. Az olyan mutatók, mint az MVRV 90 napos arányszáma, arra utalnak, hogy a Bitcoin továbbra is vonzó a befektetők számára. Ki Young Ju, a Cryptoquant vezérigazgatója is beszélt a Bitcoin jelenlegi helyzetéről, kiemelve a Bitcoin robusztus hálózati struktúráját. Azt jósolva, hogy a mostani piaci kapitalizációja háromszorosát is elérheti a BTC. Ez akár 265 ezer dolláros árszintet is jelenthet Ju szerint. A Glassnode elemzői sem vitatkoznának ezzel, hiszen ők is felfelé irányuló ármozgásra készülnek. Az elemzők szerint a múlt heti fordított gyertya alakzat és a Pennant struktúrába való visszamozdulás lehetséges kitörést jelez előre.