A Cardano alapítója újonnan UFO-kra vadászik

Charles Hoskinson, a Cardano alapítója jelenleg egy azonosítatlan repülő tárgy – vagy valamilyen űrlény – után kutat, amely Pápua Új-Guinea partjai közelében zuhant le a Csendes-óceánon.

A keresés a Galileo projekt része, amely márciusban 1,5 millió dolláros támogatást kapott Hoskinsontól.

A projekt egy Avi Loeb harvardi csillagász és tanítványa, Amir Siraj által vezetett expedíciót működtet, amely egy 2014-ben Földre zuhant “csillagközi eredetű meteort” azonosított.

Az objektum csillagközi eredetét az Egyesült Államok védelmi minisztériuma is igazolta, és a Galileo csapata talán már meg is találta néhány maradványát.

Egy június 16-i tweetben Hoskinson egy fotóval megerősítette, hogy jelenleg is az expedíciós csapattal van, és azt írta, hogy furcsa vezetékdarabokat és szilánkokat találtak, amelyek a becsapódásból származhatnak.

A fotón Charles Hoskinson (virágos ingben) látható az expedíciós csapattal.

Charles arra a bejegyzésre válaszolva tette a megerősítését, melyet egy kíváncsi Twitter felhasználó tett közzé. A tweetben az expedíciót vezető Avi Loeb – aki önmagára szerényen csak egy “farm boy”-ként hivatkozott – említette meg a Hoskinsonnal való kellemes együttdolgozást:

“A repülőgépen hosszasan elbeszélgettem az expedíció elindítójával, Charles Hoskinsonnal a matematikáról, az informatikáról, a mesterséges intelligenciáról, a genetikai anyagok kihalásmentesítéséről és az olyan elveszett állatok, mint a gyapjas mamut vagy a tasmán tigris ezzel kapcsolatos újjáélesztéséről, és ami a legfontosabb – arról, hogy mit találhatunk az óceán fenekén”.

“Egy földönkívüli operációs rendszer rekonstruálása sokkal izgalmasabb lehet, mint a tasmán tigris újjáélesztése Ausztráliában” – jegyezte meg Charlesnak, aki az említett projekt lelkes résztvevője.

Június 16-án egy blogbejegyzésben Loeb azt írta: “Örömmel tölt el, hogy már van egy anomáliánk: egy mangán-platina huzal, amelynek bőségmintázata eltér a szokásos kereskedelmi termékekétől”. Egyelőre azonban úgy tűnik, túl korai lenne megerősíteni, hogy a darabok valóban valamiféle “kozmikus szomszédságunkból származó csillagközi objektumhoz” tartoznak, ahogy azt Loeb reméli.

“A legfontosabb, amit szeretnék tudni, hogy [a tárgyat] technológiailag egy másik civilizáció gyártotta-e” – írta egy június 15-i blogbejegyzésében.

Kihalt fajok újjáélesztése, űrlények kutatása, és blokkláncfejlesztés, ez ám a figura!

A harmadik generációs blokklánc atyját az úrlényeken kívül más nem mindennapi dolgok is izgatják, ilyen például az Avi által említett gyapjas mamutok és tasmán tigrisek újjáélesztése. A többek között kihalt fajokkal is foglalkozó Colossal startup célja, hogy ezen állatok természetes élőhelyükön történő feltámasztásával küzdjön az éghajlatváltozás ellen. A cég mérföldkőnek számító kihalásmentesítési projektje a gyapjas mamutokra összpontosít.