Az ADA token birtokosainak több mint 70%-a veszteségen ül

Az egyik blokklánc elemző cég, az IntoTheBlock adatai szerint a Cardano címek 71%-a, körülbelül 3,1 millió cím jelenleg veszteséggel birtokolja az okosszerződéses platform natív tokenjét, az ADA-t. Ez azt jelenti, hogy ezek a címek a jelenlegi piaci árnál magasabban vásároltak be anno a coinból. A cikk írásának a pillanatában 0,375 dolláron kereskednek egy tokennel, ami még csökkenő trendet is mutat.

A Cardano árfolyama nem tükrözi az ökoszisztéma népszerűségét

Jelenleg csak minden negyedik Cardano cím vásárolta tokenjét a mostani piaci ár alatt. És a profitban lévő Cardano token birtokosok száma az árfolyam csökkenésével is csökken. Annak ellenére azonban, hogy a kriptovaluta árfolyama gyengélkedik, a Cardano hálózatának elfogadása folyamatosan bővül és növekszik. Ahogy a DefiLlama adatai mutatják, a Cardano DeFi ökoszisztémájában zárolt teljes összeg (TVL) történelmi csúcsra ért, amikor nemrégiben a 446 millió ADA-t is átlépte. Ez pedig azt is jelenti, hogy a Cardano rendszere vonzó opció a különféle projektek számára. A növekedés motorját a DeFi protokollok jelentik nem meglepő módon. Ezek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy mindenféle pénzügyi tevékenységekben vegyenek részt, tehát kölcsönözzenek, kölcsönt vegyenek fel, osztalékot “farmoljanak”, anélkül, hogy a tőkéjük felügyeletéről le kellene mondaniuk.

A Cardano tehát skálázhatóságával elég sok új DeFi projektet vonz, így növekszik a teljes zárolt összeg is. A legnépszerűbb DeFi projekt most a Cardanón a Minswap, amely a teljes zárolt összeg közel 40%-át adja. És az valószínűsíthető, hogy a hagyományos banki rendszerekkel szembeni bizalmatlanság növekedésével nőni fog majd a Cardano DeFi megoldásainak népszerűsége is. A kérdés sok birtokos számára azonban még mindig az, hogy ez a népszerűség és növekedés mikor fog végre az árfolyamban is tükröződni. Mert az valószínűsíthető, hogy a fentebb említett 71%-nyi ADA birtokos jelentősebb része profitot is szeretne összeszedni tokenjeivel.