A Cardano alapítója videóban mutatja be részletesen a Vasil hard forkot

Április 12-én a Cardano alapítója, Charles Hoskinson közzétett egy videót a YouTube csatornáján. Ebben összefoglalta, hogy a közelgő Vasil hardfork miért lesz annyira fontos a Cardano hálózata számára. A videó elején Hoskinson arról beszélt, hogy készülnek már a texasi Austin városában június 9-én kezdődő Consensus 2022 nevet viselő kriptokonferenciára és showra, amelyet a Coindesk szervez.

Hoskinson szerint sok száz fejlesztő dolgozik keményen a Cardano projektjein

Hoskinson emellett a videóban beszél arról is, hogy szintén valamikor júniusban fog majd végbemenni a Cardano hálózatán a Vasil nevet viselő hardfork. Ez “komoly teljesítményjavulást” eredményez majd a hálózaton. Hoskinson egyébként már korábban is beszélt arról, hogy ez a módosítás milyen változásokat hoz a Cardano számára. Így például az ún. pipelining bevezetését is említette. Ez egy, a validálás optimalizálását segítő tranzakció feldolgozási mód. De ezenkívül jön még több változás is, amelyek összességében optimalizálni fogják a rendszert, hogy még több DeFi applikáció és okosszerződés működhessen a hálózaton.

A Cardano csapata ezen funkciók bevezetése mellett új termékeket is kínálni fog majd hamarosan. Így egy dAPP áruházat, egy új tárcát és olyan “hidakat”, amelyek lehetővé teszik, hogy eszközöket lehessen mozgatni a fő rétegről oldalláncokra. Ezek az oldalláncok teszik lehetővé egy decentralizált tőzsde működését. Amelyen aztán a felhasználók ADA tokenért cserébe vásárolhatnak BTC tokent és így tovább. Mindezt pedig biztonságos okosszerződéseken keresztül, a csalás minimális esélye nélkül. Hoskinson szerint egyébként jelenleg is több száz fejlesztő dolgozik a nagyon feszített ütemterven. Ezzel valószínűleg azokra a kritikus hangokra igyekezett válaszolni, amelyek szerint nem történik nagyon semmi a Cardano környékén, csak ígéretek vannak.